Abonneer je gratis op Techzine!

Het nieuwe vlaggenschiptoestel van Sony Ericsson, de X10, zal ondersteuning krijgen voor Hyves. Het sociale netwerk zal geïntegreerd worden in Timescape. Timescape zorgt ervoor dat social-networkfeeds bijgehouden worden en samengevoegd worden. Op die manier kan men dus ook onderweg terecht op sociale netwerken.

De X10 heeft ondersteuning gekregen voor Hyves en is hiermee de eerste telefoon in Nederland die die ondersteuning heeft. Een hele tijd geleden wist Techzine te berichten dat HTC en Hyves rond de tafel zaten voor een Hyves-integratie in de Sense-interface van het bedrijf, maar uit die onderhandelingen is weinig gekomen.

De X10 krijgt nu dus wel ondersteuning voor Hyves. Naast de Hyves-ondersteuning is ook bijvoorbeeld Twitter en FaceBook ingebouwd. De twee laatstgenoemden worden vrij veel geïntegreerd in dergelijke applicaties.


Hyves werkt zelf ook aan applicaties om de mobiele Hyves-ervaring te optimaliseren. Zo begon het sociale netwerk, dat immens populair is in Nederland, een tijd geleden al aan een iPhone-applicatie. Daarnaast zijn er nu ook Android- en BlackBerry-applicaties uitgekomen.

Yme Bosma, Directeur van Hyves: "Het gebruik van Hyves op de mobiele telefoons groeit explosief. Hoe beter de integratie, hoe meer het gebruik. Het is dan ook goed nieuws dat Hyves nu beschikbaar is via Timescape. We werken al langer samen met Sony Ericsson om een zo goed mogelijke Hyves beleving te kunnen bieden op alle nieuwe mobiele telefoons, en de ervaringen zijn zeer positief."