Er wordt een onderzoek gestart naar het gamegedrag onder jongeren. Verslavingsorganisatie Brijder Jeugd onderzoekt het gedrag van ongeveer 50 jongeren. Doormiddel van het bijhouden van een ‘gamedagboek’ wordt onderzocht of een gameverslaving kan worden voorkomen.

Het onderzoek is een onderdeel van een groter onderzoek dat wordt uitgevoerd onder duizend jongeren om meer begrip te krijgen in het escaleren van gamegedrag. Volgens een woordvoerster van Brijder Jeugd is er nog niks bekend over het gamegedrag bij jongeren. Daarnaast wordt gamegedrag pas ernstig als het sociale leven van een persoon er onder lijdt. "Als iemand dagelijks achter de computer zit, wil dat echt nog niet zeggen dat hij verslaafd is. Zelfs als iemand het hele weekend alleen maar aan het gamen is om een spel uit te spelen, is dat nog geen probleem", aldus de woordvoerster.

Gedurende het onderzoek moeten jongeren in drie weken hun gamegedrag bijhouden in een dagboek. Daarnaast moeten ze ook een zogeheten "moodboard" maken. Uit een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam bleek onlangs dat twee procent van de Nederlandse jongeren tussen de 12 en 17 jaar verslaafd is aan gamen.