Logitech onthult toetsenbord op zonne-energie

Abonneer je gratis op Techzine!

Logitech brengt binnenkort een nieuwe product op de markt, genaamd de Wireless Solar Keyboard K750. Het toetsenbord heeft geen batterijen nodig, het gebruikt zonlicht om zich op te laden.

De Wireless Solar Keyboard K750 werkt ook op kunstlicht, daarom is het ook geschikt voor binnenshuis en op kantoor. Het toetsenbord kan het drie maanden in het donker volhouden op een volle batterij. Zowel links- als rechtsboven het toetsenbord bevinden zich de zonnecellen. Om de status van de ingebouwde accu te achterhalen, heb je hulp nodig van een klein softwarepakket. Daarnaast wordt de status van de accu ook via een LED op het toetsenbord zelf aangegeven.

Het toetsenbord is voorzien van chiclet toetsen met een holle omgeving, de "Incurve keys" moeten ervoor zorgen dat er foutloos en soepel wordt getypt. Het toetsenbord is draadloos via de 2,4 GHz band en daarnaast is het slechts 8 millimeter dik. Evenals alle draadloze randapparatuur van Logitech is er een kleine Nano Unifying ontvanger bijgevoegd die bijna geheel opgaat in een USB-poort.

De Wireless Solar Keyboard K750 moet deze maand nog verkrijgbaar zijn in Europa voor een adviesprijs van 80 euro.