Microsoft toont langwerpige 4K TV van 120 inch

Abonneer je gratis op Techzine!

In Seattle heeft Microsoft een Ultra HDTV getoond met een scherm van 120 inch. Opvallend aan deze televisie is de beeldverhouding, die veel aan de verhouding van bioscoopschermen doet denken. Het scherm is overigens een concept, onderdeel van een demonstratie voor Pocket-Lint van Microsoft’s verwachting van de huiskamer over vijf tot tien jaar.

Het scherm heeft waarschijnlijk een verhouding van 21:9, maar Microsoft licht dat verder niet toe. Zulke beeldverhoudingen hebben we in het verleden sporadisch al eens gezien bij TV’s, in de bioscoopsector is dat echter juist de standaard voor beeldverhoudingen. Philips bracht een aantal schermen uit met deze beeldverhouding, maar toen ging het wel om Full HD-schermen. Microsoft’s scherm is een Ultra HD-scherm.

De toekomstvisie van Microsoft bestaat in dit geval uit het vertellen van interactieve verhalen. Ook de Kinect-camera maakt onderdeel uit van de opstelling, naast een aantal kleine schermen aan de zijkanten van het grote scherm. Ook deze schermen zijn voorzien van aparte formaten.

Microsoft heeft geen plannen om deze televisie op de markt te brengen, maar het concept kan andere fabrikanten wel op ideeën brengen.