HP introduceert hybrides met Android en Windows 8

Abonneer je gratis op Techzine!

HP heeft vannacht twee hybride systemen geïntroduceerd, de ene draait op Android, de andere op Windows 8. De producten hebben eigenschappen van zowel een tablet als een laptop omdat het toetsenbord afneembaar is.

Na de HP Envy x2 (review) zijn de twee nieuwe producten pas de tweede en derde hybride systemen van het merk. Met de HP SlateBook x2 introduceert HP een systeem met Android 4.2.2 Jelly Bean, waarmee het Amerikaanse merk op het moment van schrijven nog goed bij de tijd is. Verwacht wordt dat Google deze week een nieuwe versie van Android introduceert. De SlateBook x2 beschikt verder over een Tegra 4-chipset, 64GB SSD-opslag en een 10,1 inch HD-touchscreen met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels.


De HP Split x2 lijkt het meest op een laptop. Dit systeem is desgewenst voorzien van een Intel Ivy Bridge Core i3- of Core i5-processor, een 13,3 inch HD-touchscreen met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels. Voor de opslag van gegevens kan je vertrouwen op 64GB SSD-geheugen, maar daar houdt het niet bij op. De Split x2 heeft namelijk een toetsenbord-accessoire waarin een optionele harde schijf met 500GB en een aanvullende accu huist.

De HP SlateBook x2 en Split x2 komen in de Verenigde Staten in augustus beschikbaar voor een prijs vanaf respectievelijk 480 en 800 dollar. Lanceerdata en prijzen voor Nederland zijn nog niet bekendgemaakt.