Volgens The Wall Street Journal is Google achter de schermen bezig met de ontwikkeling van een spelcomputer en een smartwatch. Daarmee lijkt de zoekgigant steeds dieper in de markt van fysieke producten te duiken. Google lanceerde in het verleden al enkele smartphones, een mediacomputer en komt binnenkort ook met Google Glass.

Volgens de bronnen van de Amerikaanse krant ontwikkelt de producten om met Apple’s (toekomstige) producten te kunnen concurreren. Er gaan al lange tijd geruchten over de komst van een smartwatch en een speciale televisie van Apple, Google loopt daar dus mogelijk alvast op vooruit. Apple en Google weigerden te reageren op de geruchten.

De spelcomputer wordt een tweede versie van de Nexus Q. Dat is een mediacomputer die Google vorig jaar tijdens Google I/O aankondigde, maar nooit op brede schaal uitbracht. De Nexus Q was bedoeld om media te streamen en werd aangestuurd middels een smartphone of tablet. De spelcomputer zou al in de herfst verwacht kunnen worden.

Het is niet de eerste keer dat geruchten spreken over een smartwatch van Google. In het verleden werd al gesteld dat Google’s Android-team bezig is met de ontwikkeling van een smartwatch. Het verhaal van The Wall Street Journal treedt helaas niet in details over eigenschappen van het horloge.