Sony presenteert de Xperia Z1

Abonneer je gratis op Techzine!

Sony heeft tijdens de IFA-beurs in Berlijn de Xperia Z1 aangekondigd. De Xperia Z1 is Sony’s nieuwe topmodel voor de smartphonemarkt en volgt daarmee de Xperia Z op. De Xperia Z1 bevat zoals verwacht de Qualcomm Snapdragon 800-chipset, de meest krachtige chipset van dit moment.

De Xperia Z1 hebben we onder de codenaam Honami al veelvuldig in geruchten voorbij zien komen. Nu is de telefoon dan eindelijk officieel uit de doeken gedaan. Sony’s president en CEO Kazuo Hirai presenteerde de smartphone zojuist tijdens Sony’s persconferentie die het vooraf aan de IFA-beurs organiseerde.

De quadcore-processor in de Snapdragon 800-chipset draait op 2.2 GHz en de Xperia Z1 onderstuent vanzelfsprekend ook 4G-netwerken. De behuizing van de smartphone is van aluminium en is volgens Sony volledig waterdicht.

Het scherm van 5 inch heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, ofwel Full HD. Dankzij een technologieën als Triluminos en X-Reality moet de kleurweergave uitgebreider zijn dan we tot nog toe gezien hebben. De accu heeft een capaciteit van 3.000 mAh.

De camera is voorzien van Sony’s G Lens en de sensor ondersteunt foto’s van maximaal 20,7 megapixel. Er kan volgens Hirai ook tot driemaal ingezoomd worden zonder enig verlies van kwaliteit.

De Sony Xperia Z1 heeft een adviesprijs van 649 euro en zal nog deze maand in de winkels belanden in de kleuren paars, wit en zwart.