1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De videowebsite Vimeo heeft verbeteringen doorgevoerd in de videospeler. De nieuwe speler van Vimeo is sneller en biedt ondersteuning voor HTML 5, waardoor de speler geschikter wordt voor gebruik op mobiele apparaten,

Vimeo heeft de videospeler voor de website vanaf het begin opnieuw opgebouwd. Hierdoor reageert de speler vlotter en starten video’s sneller op. Daarnaast zijn er nog een aantal verbeteringen aan de iinterface doorgevoerd. Zo is het nu makkelijk om video’s te delen, liken of in de wachtrij te plaatsen.

Dankzij HTML 5 zullen de voorkeuren voor het bekijken van video’s ook voor bij andere video’s onthouden worden. Hierdoor hoeft dit niet telkens overnieuw ingesteld te worden. Het is voor de uploader voortaan ook mogelijk om opmerkingen en ondertiteling toe te voegen aan de video.

Vimeo heeft bevestigd dat het bezig is met het verbeteren van de mobiele apps, en ook werkt aan de ondersteuning voor 4K-video’s. Deze functionaliteit zal in de toekomst toegevoegd worden, Google stelde 4K-ondersteuning onlangs al beschikbaar.