HP heeft bekendgemaakt dat de Chromebook 14 vanaf heden ook verkrijgbaar is met een touchscreen dat een Full HD-resolutie toont. In België en Nederland is de optie nog niet beschikbaar.

Alsof het zo moest zijn: gisteren publiceerde Techzine een review van de nieuwe Chromebook 14 waarin geklaagd werd over het gebrek aan vooruitgang ten opzichte van de voorganger, vandaag blijkt er een nieuwe versie met een Full HD-touchscreen beschikbaar te komen. Dit model beschikt bovendien niet over 2 maar 4GB aan werkgeheugen.

Een prijs in euro’s is op het moment van schrijven nog onbekend. In de Verenigde Staten kost de Full HD-versie 439,99 dollar, terwijl het reguliere model met 1366 bij 768 pixels voor 299,99 dollar over de toonbank gaat. Hier kost het normale model al 329 euro en we rekenen dus op een aardige meerprijs voor de Full HD-optie. Als we de lijn in dollarprijzen doorzetten zou het neerkomen op een prijs rond de 480 euro.

In de Verenigde Staten heeft HP ervoor gekozen om de kleurige behuizingen achterwege te laten bij de Full HD-versie. De duurdere variant is alleen in het zilver te koop.