Conclusie

F1 2012 is zonder twijfel de meest intense Formule 1-ervaring tot nog toe. Codemasters weet zichzelf weer te overtreffen en doet dat zelfs met verve. De nieuwe spelmodi dragen bij aan de waarde van de game en maken het geheel een stuk uitdagender.

Qua graphics, geluid en spelmogelijkheden heeft Codemasters opnieuw grote stappen gezet en er zijn eigenlijk vrijwel geen op- of aanmerkingen te maken op de game, tenzij je je er zo aan stoort dat je buiten de baan niet vol op het gas kan gaan staan, of niet zelf in de pitstraat kan rijden. Het zijn details die Codemasters voor een volgende uitgave wellicht kan aanpakken.

Het enige echte nadeel aan F1 2012 is de multiplayerfunctie, waarmee je het echt moet treffen met je medespelers. Er hoeft er maar één bij te zijn die de start verziekt door als een dolle op iedereen in te rijden en de race is al weer negatief beïnvloed, wat zeer jammer is. Het is een nadeel van het spel, maar Codemasters kan er waarschijnlijk weinig aan veranderen.

F1 2012 is de enige echte Formule 1-game die dit jaar zal uitkomen, maar ondanks het gebrek aan concurrentie heeft Codemasters er geen potje van gemaakt. Dit is de beste Formule 1-game ooit. Ervaren race-fanaten zullen hun pret niet op kunnen aan de uitdaging en ervaring die het spel biedt, maar ook onervaren beginnelingen zullen goed aan de slag kunnen met de game, mede dankzij de leuke inleiding in de vorm van de Young Driver Test.
8.2
  • Young Driver Test vormt goede inleiding;
  • Prima graphics en geluid;
  • Zeer uitdagend en realistisch;
  • Geschikt voor ervaren en onervaren gamers;
  • Nieuwe spelmodi zijn echt een toevoeging;
  • Multiplayerfunctie wordt verziekt door brokkenpiloten;