Conclusie

Hoewel de Intel 510 Series-schijven in de benchmarks niet per se uitblinkers zijn, weten ze wanneer het puntje bij het paaltje komt wel goede totaalscores neer te zetten.

De ondersteuning voor SATA600 draagt hier natuurlijk sowieso aan bij, maar ook de andere hardware speelt natuurlijk een zekere rol. De 510 Series-schijven zijn daarmee te scharen onder de snelste SSD-schijven die we tot nog toe getest hebben.

Helaas ligt de prijs van deze schijven een stukje hoger dan de gemiddelde SSD met een dergelijke opslagruimte en of het verschil in prestaties ook het verschil in prijs goed kan maken valt te betwijfelen. De SSD’s blijken vooral goed te presteren in tests waar grote stukken data moeten worden ingelezen. Wanneer het aankomt op kleine stukjes, zoals ook het geval is bij het opstarten van programma’s en Windows, blijft deze SSD achter.

Al met al zijn de 510 Series-schijven prima producten, maar niet het beste op de markt. Er zijn inmiddels al andere fabrikanten die ook SATA600-SSD’s op de markt gebracht hebben, of deze sneller zijn valt natuurlijk nog te bezien, maar wellicht is het verstandig om nog even de hand op de knip te houden.
8.0
  • 32 nm-geheugenchips;
  • Stijlvol uiterlijk;
  • Ondersteuning voor SATA600.
  • Niet sneller dan concurrentie bij inlezen van kleine hoeveelheden data;
  • Hoge prijs die niet geheel verklaard kan worden.