2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Smart Cover en andere accessoires

Smart Cover


Samen met de iPad 2 ontvingen wij ook een zogeheten Smart Cover. Deze smart cover is Apple’s nieuwe manier van beschermen. Voor de iPad 1 bracht het bedrijf een hoes uit waar je de iPad in zijn volledigheid inschuift en daardoor volledig beschermt word. Middels het openslaan van een flap kan vervolgens het scherm bediend worden. Voor de iPad 2 gooide Steve Jobs het echter over een andere boeg.Apple introduceerde namelijk de Smart Cover die gebruik maakt van magneten. De smartcover heeft aan de linkerzijde een soort scharnier zitten die zichzelf vast klikt aan de linkerzijde van de iPad 2. Op het eerste oog waren we wat sceptisch over deze manier van bevestigen maar het werkt boven verwachting goed, de magneten laten ook veel minder snel los dan wij op voorhand hadden verwacht. De smartcover past precies over het scherm heen en blijft ook aan de andere kant netjes aan te tablet kleven door opnieuw magneten. De achterkant van de iPad wordt hierdoor jammer genoeg niet beschermt. De smartcover kost 39 euro en is verkrijgbaar in een ruim aantal kleuren. Daarnaast is er ook de keuze tussen de materialen leer en polyurethaan.

De ontwikkeling van deze accessoire heeft ongetwijfeld veel tijd en hoofdpijn gekost omdat magneten de eigenschap hebben dat zij nogal veel kunnen storen op antenne’s. Vermoedelijk heeft Apple dus haar antennes naar een andere plek verhuisd om zo storing door deze magneten te voorkomen. Hoe dan ook, de smart cover werkt erg prettig en is ondanks een stevige prijs zeker zijn geld waard.iPad 2 accessoires


Naast de reeds bekende connectoren is er nu ook de mogelijkheid om de Apple Digital AV Adapter aan te schaffen. Met deze adapter wordt het mogelijk om de beelden op je iPad 2 synchroon weer te geven op een 1080p scherm. Een feature die bij de iPad 1 nog niet ondersteund werd. Naast de Digital AV adapter is er nog een ruim aantal andere connectoren te verkrijgen. Jammer genoeg waren wij niet in de mogelijkheid om deze nieuwe feature te testen.