Testverantwoording

Voordat we beginnen met het tonen van de resultaten eerst even aandacht voor onze testverantwoording. Al onze laptops/netbooks worden aan dezelfde testen onderworpen, zo zijn er een aantal tests waarin we de prestaties op desktop- en grafisch gebied testen. Verder testen we de batterijduur, opstarttijd, geluids- en hitteproductie. Alle tests worden gedaan met het ‘Hoge prestaties’-schema.



Benchmarks
Als benchmark-software maken we gebruik van Battery-Eater, Cinebench 11.5, PCMark Vantage en 3DMark Vantage. We gebruiken voor PCMark de standaard instellingen, waarmee op een resolutie van 1024 x 768 wordt getest, alle onderdelen die PCMark aanbiedt worden getest. Bij Cinebench draaien we alleen de CPU test en Battery-eater test zoals je mag verwachten de batterij.

3DMark
Voor 3DMark gebruiken we de Entry-settings, waarmee op dezelfde resolutie wordt getest. De feature-tests schakelen we uit.


Opstarttijd
De opstarttijd wordt gemeten vanaf het moment dat de start-knop wordt ingedrukt totdat het welkom-scherm van Windows-verdwijnt. Dit doen we vijfmaal opnieuw en hier nemen we het gemiddelde van.