3min

Tags in dit artikel

, , , ,

Gebruik

Gebruik


Het in gebruik nemen van de Sony Ericsson Xperia Arc S begint bij ons, net als bij iedereen, bij het plaatsen van de accu en simkaart. Wanneer dit is gedaan middels het verwijderen van de ietswat fragiele achterkant van de Arc kan de smartphone geactiveerd worden middels de power-knop bovenop het toestel. De Arc S is in tegenstelling tot zijn voorganger een stukje vlotter met opstarten. Waar de oorspronkelijke Arc er nog wel eens lang over deed is dit bij de Arc S niet het geval. Dit is natuurlijk mede door de snellere processor die Sony Ericsson plaatste. Vervolgens lopen we set-up van het toestel door en kunnen we al rap van de volledige functies van het toestel genieten.



Ondanks dat de eerste Arc niet langzaam was merk je duidelijk dat er een toename in snelheid is. De smartphone reageert duidelijk sneller op zijn invoer en heeft er minder lang voor nodig om applicaties op te starten of instellingen te activeren. Het Android besturingssysteem op de Arc S voelt gewoon een stuk fijner aan en komt wat meer snappy over. De Arc S komt met deze upgrade naar onze mening dus meer tot zijn recht als paradepaardje van de Xperia lijn.

Wanneer we de telefoon in gebruik hebben ontkomen we niet aan de schil die Sony Ericsson over Android heeft geplaatst. Deze is nog identiek aan degene die we vonden op de eerste Arc. En net als bij de Arc kunnen we opnieuw niet echt warm worden van de schil. Deze brengt jammer genoeg niet echt iets vernieuwends en daardoor treed er jammer genoeg een beetje half half gevoel op. Wanneer je voor het eerst in aanraking met Android komt middels een Sony Ericsson toetstel zal je niet klagen. Wanneer je echter van een Samsung of HTC afkomt en overstapt naar een Sony Ericsson toestel zal de schil jammer genoeg toch aanvoelen als een stapje terug. Hopelijk brengt Sony Ericsson hier in de toekomst nog verandering in.



Iets waar we meer tevreden over zijn zijn de praktische kanten van de Arc S. Zo gaat de batterij bij normaal gebruik lekker lang mee en lijkt deze het iets langer uit te houden dan zijn gemiddelde concurrent. Sony Ericsson belooft een gesprekstijd van 10 uur en een standby tijd van 450 uur. Of dit ook daadwerkelijk haalbaar is konden wij helaas niet testen maar we konden wel tot de conclusie komen dat de batterij met zijn 1500 mAh geen verkeerde batterijduur aflevert. Het gebruik van een single core processor helpt hier uiteindelijk ook aan mee. Deze zijn toch wat zuiniger dan een dual-core exemplaar.

Daarnaast zijn de gesprekken die je met de Arc S voert voor beide partijen erg goed te verstaan en is er weinig last van achtergrond geluiden ondanks dat de Arc S niet beschikt over een technologie als bijvoorbeeld noise canceling door middel van een tweede microfoon. Als laatste beschikt de Arc S over een 4,2 inch groot scherm die zijn kleuren erg warm en waarheidsgetrouw weergeeft. Volgens Sony Ericsson zelf is het scherm erg batterij vriendelijk en opnieuw is dit natuurlijk weer een welkome feature. Het scherm dat gebruikt wordt komt uiteraard bij Sony vandaan en komt uit de Bravia lijn.

Wat als een klein minpuntje kan worden gezien is de zeer gladde coating die de Arc S heeft. Deze coating had de eerste versie van het toestel ook en kan ervoor zorgen dat de smartphone wat makkelijk uit je hand glipt. Oppassen geblazen dus!