2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Uiterlijk

Met de eerste oogopslag ziet de XPS 13 er zeer chique uit, ook al lijken ultrabooks allen erg veel op elkaar, Dell heeft er toch een eigen draai aan weten te geven. De behuizing is, wanneer dichtgeklapt, zilverkleurig met een zwart Dell-logo erin gegraveerd.Zodra de ultrabook wordt opengeklapt ziet deze er direct een stuk zakelijker uit, dankzij een zwarte bezel om het scherm met daaromheen nog een klein aluminium randje zichtbaar. De behuizing is dus niet uit één stuk gemaakt, zoals de Macbook Air, maar toch voelt de XPS 13 zeer stevig en ademt het geheel kwaliteit. Ook het toetsenbord dat is verwerkt in een zwarte rubberen laag voelt zeer prettig aan. De toetsen op het toetsenbord zijn lekker groot en de ramplank ziet er overzichtelijk uit.De koolstofvezel onderkant maakt het geheel af en sluit mooi aan op het aluminium. Windows, andere merk-logo’s en specificaties vinden we dus niet direct in het zicht terug, deze zijn namelijk netjes aan de onderkant in en onder een metalen klepje verwerkt.

Als we zo nog eens goed kijken naar het geheel valt het op dat er zeer weinig aansluitingen aanwezig zijn. Niet dat dit een vreemd gegeven is voor een ultrabook, maar het beperkt je zeker in de mogelijkheden. Aan de linkerkant zit naast de aansluiting voor netstroom een USB 2.0-poort en een audio jack. Aan de rechterkant huist zich een mini DisplayPort en een USB 3.0-poort. Dat was het reeds qua aansluitingen, dus Thunderbolt, VGA, HDMI, LAN en een slot voor een SD-kaart ontbreken allen.

Echter zit er nog wel een batterij-indicator in de vorm van vijf kleine LED-lampjes welke met een klein knopje geactiveerd kan worden. Aan de voorkant van de XPS 13 vinden we tevens een LED batterij-indicator. Met een druk op de knop is af te lezen hoe vol de accu nog is. De lichtjes zijn standaard wit gekleurd, maar verkleuren naar oranje wanneer de batterij leeg raakt. De batterij-indicator is ook op veel Apple-producten terug te vinden, om nog maar eens een parallel met het bedrijf uit Cupertino te trekken.