Libratone-app

Middels een applicatie die via een iDevices in de App Store gedownload kan worden, is het mogelijk om de Live verder in te stellen, mocht hier behoefte aan zijn. De applicatie bestaat uit drie tabbladen. Bij de opstart belandt het systeem op het tabblad Connect, waar gezocht wordt naar Libratone-producten. Mocht je meerdere producten hebben dan zullen deze in de lijst verschijnen, maar in ons geval was er slechts één product. Als deze geselecteerd wordt, wordt er verbinding gemaakt met het apparaat waarna de twee andere tabbladen geactiveerd worden.


In het tabblad Sound kan het geluid van de Live worden ingesteld. Hier komt een gepatenteerde technologie aan bod, namelijk de FullRoom Optimization. In deze optie kan aangegeven worden in wat voor situatie de Live is geplaatst. Staat deze in een vrije omgeving, op een tafel, of juist op de vloer? Deze verschillende opties zorgen er doorgaans voor dat het geluid anders wordt weergegeven dan dat het geval is. Daarom biedt Libratone de mogelijkheid om de speakertoren in te stellen op dit soort omgevingen. Men kan na het maken van een keuze, afgezien van de neutrale optie, aangeven hoe ver de afstand naar de muren rondom de Live is, waarop het geluid wordt aangepast.

De andere optie op het tabblad Sound is Voicing. In dit venster kan gekozen worden op wat voor muziek de Live moet worden afgesteld. Dit is in principe niet meer dan een equalizer voor de muziek. Men kan kiezen uit de volgende modes: Neutral, Easy Listening, Soft and Comfortable, Rock the House, Jazz Club, Movie Time en Live Concert.


Via het tabblad Update is het mogelijk om te zoeken naar software-updates voor Libratone-producten. In ons geval was er helaas geen nieuwe versie beschikbaar, dus deze mogelijkheid hebben we niet uit kunnen proberen. Als er wél een update beschikbaar is, kan men de huidige software updaten via een iOS-apparaat.

Wanneer er een apparaat is aangesloten via de jack-plug, kan het volume van de speaker worden aangepast in de Libratone-applicatie.