2min Devices

Review: Nokia Lumia 820

Camera

Zoals in deze review al eerder naar voren is gekomen, is de Lumia 820 voorzien van een camera met Carl Zeiss-lens, die in staat is om foto’s te schieten in 8 megapixel. Video’s worden opgenomen in 1080p met 30 frames per seconde.

Foto’s


Review: Nokia Lumia 820
Binnen, met goede belichting


Review: Nokia Lumia 820
Binnen, met slechte belichting en flitser

De foto’s die binnen zijn genomen zijn aardig, de foto zonder belichting en met flitser is beduidend minder dan met goede belichting. Bij de Nokia Lumia 920 was deze foto stukken beter.

Review: Nokia Lumia 820
Buiten, van dichtbij


Review: Nokia Lumia 820
Buiten, van middellange afstand

Ook de foto’s die buiten zijn genomen zijn van prima kwaliteit. Voor een midrange telefoon zijn deze foto’s prima in orde.

Review: Nokia Lumia 820
Buiten, van veraf


Review: Nokia Lumia 820
Buiten, van veraf en volledig ingezoomd

Ook van grote afstand is de camera van de Lumia 820 allesbehalve slecht, volledig ingezoomd wordt de foto weliswaar erg kartelig, maar dat is helaas niet meer dan normaal bij smartphones, omdat ze digitale zoom toepassen, geen optische zoom. Het resultaat is echter bovengemiddeld.

VideoDegene die ook de video heeft gezien van de Nokia Lumia 920, zal direct tot de conclusie komen dat Nokia de stabilisator achterwege heeft gelaten in de Nokia Lumia 820. Wel zien we dat de beweging van de auto’s redelijk vloeiend is.