2min

Tags in dit artikel

,

Prestaties: Systeem

Het is tijd om de tablet te onderwerpen aan nieuwe benchmarks, omdat de oude niet toereikend bleken. Helaas hebben we de Galaxy Tab 2 niet meer in bezit en moeten we het doen met vergelijkingen die we nog in het systeem hadden staan, plus tablets die we nog op de redactie hebben liggen.

De specificaties van de Archos 10.1 XS tablet zijn niet verkeerd. In de loop van de review heeft de hybride niet erg veel indruk weten te maken, maar hopelijk weet Archos hier nog wat punten te scoren.

De totaalscore in AnTuTu Benchmark ligt aanzienlijk lager, vergeleken met Samsung’s Galaxy Note 10.1, maar in de eigen prijsklasse scoort hij in ieder geval boven verwachting.

Benchmark: Android: AnTuTu Benchmark 3 – Total


Archos heeft het model voorzien van een multi-core processor, met als belangrijkste de dual-core ARM Cortex-A9. Deze tweede benchmark beoordeelt de CPU met een abstracte score die vergeleken met prijsgenoten bovengemiddeld eindigt.

Benchmark: Android: AnTuTu Benchmark 3 – CPU


De tijd die het kost om het getal Pi te berekenen valt ook niet tegen. Een hogere score is hier slechter en de hybride kan dus nog steeds niet tippen aan de hoogwaardige modellen. Toch is hij sneller dan de Tab 2, die in een eerdere benchmark klokte op 489 milliseconde. In die benchmark verraste de Tab 2 ons al, wat de 101 XS nu weet te overtreffen.


Relatief mooie prestaties voor de Archos 101 XS, statistieken die jammer genoeg niet zo sterk naar voren komen bij het gebruik zelf.