Conclusie

Google liet eerder dit jaar al weten dat het ontevreden was met de kwaliteit van het ecosysteem van Android-tablets. We gingen er toen grotendeels vanuit dat dit vooral betrekking had op de Android-tabletapps die in veel gevallen ondergeschikt zijn aan de iPad-apps, of er simpelweg nog niet zijn. Google heeft laten weten dat het verbeteren van de apps en de beschikbaarheid zeker hoog op de agenda staat, maar het geeft met de Nexus 7 ook een duidelijk signaal over de hardware af.

Het bedrijf uit Mountain View wil vanaf nu hoogwaardige Android-tablets zien, met goede prestaties, tegen een aantrekkelijke prijs en mét een goed scherm. Doen fabrikanten hier niet aan mee, dan zal de consument massaal voor de Nexus-producten gaan kiezen, omdat die dan simpelweg superieur zijn. De kans is dus groot dat de andere fabrikanten snel met gelijkwaardige of betere tablets komen dan de Nexus 7, op hetzelfde prijspunt.

Deze tablet moet in mijn optiek echt voor een ommekeer zorgen op de tabletmarkt. Google’s tactiek is simpel: als wij zorgen dat de consumenten over hele goede tablets beschikken, dan gaan de app-ontwikkelaars vanzelf in hoog tempo hun apps verbeteren of uitbrengen voor Android. Of die tactiek gaat werken is afwachten, maar één ding is zeker.

De Nexus 7 is ondanks de kritiek op het geluid, echt een topmodel en wat mij betreft gezien de prijs de beste Android-tablet op de markt. Bij deze dan ook meteen een gouden award!
7.4
  • Full HD-scherm;
  • Goede prestaties;
  • Aantrekkelijke prijs;
  • Geen kansloze meegeleverde apps;
  • Volume kan te hard, waardoor het geluid vervormt;
  • Accuduur aan de korte kant;