Prestaties (games)

De benchmarks op de voorgaande pagina zijn voor de meeste gebruikers niet van het grootste belang. Als Android vloeiend draait, is de strijd immers al grotendeels gewonnen. Een veel belangrijker punt is het afspelen van games.

Samsung heeft voor de Galaxy S4 Zoom gekozen voor een Mali-400 grafische processor. Dat is een chip die al wat ouder is en ook op grafische gebied zal de Galaxy S4 Zoom daardoor naar verwachting geen echte indruk kunnen maken.

Onscreen-tests


GFXBench 2.7 laat al direct zien dat de Galaxy S4 Zoom opnieuw zijn broers niet kan benaderen, ondanks de lage schermresolutie waardoor het in theorie minder kracht kost om één beeldje te berekenen. De Galaxy S4 Zoom weet op grafisch gebied wel een groot aantal telefoons achter zich te houden, maar het gaat hier toch ook grotendeels om de wat goedkopere exemplaren, een uitzondering daargelaten.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 onscreen)


In de gewone Ice Storm-test van het 3DMark-testpakket weet de Galaxy S4 Zoom wel wat meer indruk te maken door bijvoorbeeld een voormalig topmodel als de HTC One X+ het nakijken te geven. Het verschil met de normale Galaxy S4 is echter aanzienlijk.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm


Offscreen-tests


Als laatste draaien we een offscreen-test in GLBenchmark, waarin alle smartphones geforceerd worden om een test af te leggen waarbij 1080p-beelden worden berekend. In deze test komt de ware kracht van de toestellen naar boven, waarmee de krachtvergelijking met andere smartphones beter te maken is. Voor de praktische prestaties is deze test waardeloos, dit is meer voor de mensen die willen weten hoe de hardware van de telefoons nou onderling scoort.

De Galaxy S4 Zoom doet hier ongeveer hetzelfde als dat we al van de smartphone gewend waren. Had deze smartphone een 1080p-scherm, dan zou de gemiddelde game een lastig verhaal zijn geworden. Gezien de grafische processor in de chipset is het dus begrijpelijk dat Samsung voor een lagere resolutie heeft gekozen; de Galaxy S4 Zoom had iets hogers gewoon niet fatsoenlijk aangekund.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 offscreen)