2min

Prestaties (systeem en games)

De Nokia Lumia 920, 925 en 1020 zijn allen grotendeels van dezelfde componenten voorzien. Wel heeft de Lumia 1020 meer werkgeheugen dan de andere toestellen. Dat betekent dat we qua prestaties ook wel ongeveer dezelfde resultaten mogen verwachten van de telefoons.

Systeem


De eerste test is specifiek voor Windows Phone, de naam luidt WP Bench. De Nokia Lumia 1020 behaalt in deze test een score van bijna 223 punten en scoort daarmee enigszins aan de lage kans als we het vergelijken met de Lumia’s uit de 900-serie.

Benchmark: Windows Phone: WP Bench – Total


In AnTuTu Benchmark steekt de Lumia 1020 de Lumia 920 voorbij. Helaas weet de Lumia 925 om onduidelijke redenen deze test niet te completeren en daarom kunnen we in deze vergelijking niets over de verhouding tot dat toestel zeggen.

Benchmark: Windows Phone: AnTuTu Benchmark – Total


Grafisch


De grafische prestaties meten we met GFXBench, waarmee de scores tussen Android-, iOS- en Windows Phone-toestellen goed kunnen vergelijken. Traditioneel gezien komen Windows Phones er bekaaid vanaf en ook nu komt dat beeld weer naar boven. De Lumia 1020 behaalt in de T-Rex test een score van ongeveer 6 beelden per seconde. Dat is een score die we volledig kunnen toeschrijven aan de gebruikte chipset. Het is een prestatie die de topmodellen van anderhalf jaar geleden laten noteren.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 onscreen)



Windows Phone is voor games nog niet zo’n bijzonder platform. Er zijn nog relatief weinig spellen in de Store beschikbaar. De games die je wel kan terugvinden draaien op de Lumia 1020 zoals ze moeten: soepel.