3min

Verpakkingsinhoud & uiterlijk

Verpakkingsinhoud


Qua verpakking en inhoud is er eigenlijk niets veranderd met de komst van de Surface Pro 2. Ook deze nieuwe Surface Pro wordt geleverd in een zwart met witte doos. Ook is de doos nog steeds een stukje groter dan andere tabletverpakkingen en is er duidelijk veel aandacht aan besteed. In de doos is de Surface Pro 2 te vinden, samen met een acculader, pakketjes met boekjes en een stylus.


Uiterlijk


Het uiterlijk van de Surface Pro 2 is vrijwel identiek aan dat van zijn voorganger. Het enige verschil tussen de Surface Pro 2 en zijn voorganger is het logo op de achterzijde. Daar is nu geen Windows-logo meer te vinden, maar een Surface-logo. Verder zijn de tablets qua uiterlijk identiek, voor de volledigheid bespreek ik het uiterlijk en de aansluitingen wel.

De voorkant bestaat vrijwel volledig uit het touchscreen van 10,6 inch, boven het scherm is een camera te vinden en onder het scherm het Windows-logo, dat tevens fungeert als knop om terug te gaan naar het startscherm. De achterzijde van de tablet is nog steeds zwart, met bovenaan de camera en zoals aangegeven onderaan het Surface-logo in plaats van het Windows-logo.

Op de bovenzijde is aan de rechterkant de stand-byknop te vinden, links van het midden is een microfoon geplaatst. Op zowel de linker- als rechterbovenhoek is een speaker geplaatst, achter een zwarte gril. Deze gril loopt ook door aan de zijkanten van de tablet, het lijkt erop dat de speakers een flinke upgrade hebben gehad. Of dit ook merkbaar is in het geluid is de grote vraag.



Aan de onderkant van de Surface Pro 2 is alleen de speciale Microsoft-connector te vinden die we ook al op de andere Surface-tablets tegenkwamen, hiermee kunnen onder meer de Touch- en Type-covers worden verbonden.

De linkerzijde van de tablet bevat van boven naar beneden een koptelefoon-aansluiting, een volume-knop en een USB 3.0-poort.



De rechterzijde van de Surface Pro 2 bevat van boven naar beneden een SD-kaartlezer, een aansluiting om de tablet op te laden en tot slot een mini-DisplayPort, waarmee externe monitoren kunnen worden aangesloten. Opvallend is dat Microsoft hier kiest voor een mini-DisplayPort, terwijl op de Surface 2 is gekozen voor micro-HDMI.


Tot slot de pen die is meegeleverd bij de Surface Pro 2, als je de pen van dichtbij bekijkt, zie je dat het een speciale pen is en geen pen om te schrijven op papier, toch is de stylus op de redactie menigmaal per ongeluk in het pennenbakje verdwenen. De pen heeft een blauwe punt en op de achterkant is een soort gum aanwezig, waarmee invoer weer ongedaan kan worden gemaakt. Verder zit er op de pen nog een klip om deze ergens aan te bevestigen en een knop die een muisklik kan imiteren. Je kan de pen jammergenoeg niet in de behuizing van de Surface Pro 2 plaatsen.