4min

Prestaties (grafisch)

De grafische prestaties van de Surface Pro 2 zijn zeer goed meetbaar, aangezien er inmiddels allerlei crossplatform benchmarks beschikbaar zijn gekomen. Hierdoor is de Surface Pro 2 op grafisch gebied ook goed te vergelijken met de bekendere concurrenten.

Als eerste GFXBench, deze benchmark test de grafische prestaties van de Surface Pro 2 en doet dit met een onscreen- en offscreen-test. We beginnen met de onscreen-test, deze laat zien hoe goed de Surface Pro 2 presteert in combinatie met de huidige hardware- en beeldscherm-instellingen.

Zoals je kan zien scoort deze Surface Pro 2 met zijn Intel Core i5-processor beduidend beter dan welke andere tablet dan ook. Dit komt omdat de Surface Pro 2 wordt aangedreven door een laptop-processor, daar staat tegenover dat de accuduur van de meeste tablets aanzienlijk langer is dan die van de Surface Pro 2.


Nu doen we dezelfde benchmark nog een keer maar wordt de resolutie geforceerd naar 1920×1080 pixels, hierdoor kunnen we de absolute kracht van de ingebouwde GPU vergelijken met andere modellen. Dit zegt echter weinig over de prestaties op de Surface Pro 2 omdat de scherminstellingen worden genegeerd.

De ware kracht van de GPU van de Surface Pro 2 is in bovenstaande grafiek te zien. Er wordt weinig heelgelaten van de tablets die we in het verleden hebben getest.


Ook 3DMark Ultimate heeft de Surface Pro 2 op zijn staart getrapt, helaas is de Intel Core i5 te goed voor de 3DMark Extreme-test, hier hadden we meer vergelijkingsmateriaal voor gehad. Hoewel het vergelijkingsmateriaal beperkt is, laat ook deze benchmark zien dat het gebruik van een laptop-processor in een tablet zorgt voor hele dikke prestaties.