2min

Prestaties (systeem)

De HTC One M8 is de eerste smartphone met een Qualcomm Snapdragon 801, deze chip is de verbeterde versie van de Snapdragon 800 die we het afgelopen najaar in veel topmodellen voorbij zagen komen. Ik verwacht dan ook dat de prestaties van deze smartphones wordt overtroffen. De echte test voor de HTC One M8 komt voor mijn gevoel binnen veertien dagen als we ook de Samsung Galaxy S5 en de Sony Xperia Z2 aan een review onderwerpen.

Algemeen


In AnTuTu X Benchmark laat de HTC One M8 duidelijk zien dat mijn verwachting niet onterecht is. Hoewel de HTC One M8 maar nipt hoger scoort dan de Snapdragon 800-toestellen, pakt deze wel de koppositie, op het moment van schrijven.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – Total


Processor


De winst wordt door de HTC One M8 overigens niet gepakt met de CPU, deze score valt stiekem toch een beetje tegen. Ik had tenminste verwacht dat deze hoger zou zijn. Niet dat je bang hoeft te zijn dat de smartphone te weinig rekenkracht heeft, want de huidige score voldoet gegarandeerd de komende paar jaar, mogelijk zelfs langer.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – CPU


De Snapdragon 801 weet vooral in de RAM-, I/O- en UX-benchmark een goede score te noteren. Nergens pakt de Snapdragon 801 eigenlijk de leiding af van de al gevestigde scores, maar de scores zijn gewoon wat minder wisselvallig. Daardoor komt de One M8 bij het optellen van de scores als winnaar uit de bus.

Benchmark: Crossplatform: Geekbench 3 – Multicore


In de systeemtest van Geekbench moet de HTC One M8 overigens wel zijn meerdere erkennen in de kleine Sony Xperia Z1 Compact. De HTC One M8 is echter gewoon tweede, dus we hoeven niet te twijfelen aan de prestaties van het toestel.