Prestaties (games)

De grafische prestaties worden geleverd door de Adreno 330-GPU die in de Snapdragon 801-chipset is verwerkt. Bij de HTC One M8 bleek dat deze chip verantwoordelijk was voor de beste scores voor smartphones met een Full HD-scherm. De verwachtingen zijn vooraf dus hooggespannen omdat de systeemprestaties van de Galaxy S5 beter waren.

De GPU-test van AnTuTu X Benchmark toonde echter al een slecht voorteken, omdat de Galaxy S5 beduidend minder goed scoorde dan de HTC One M8, de smartphones behaalden respectievelijk 10726 om 11453 punten. In de benchmarks 3DMark Ultimate en GFXBench 2.7 herhaalt HTC dat kunstje en wordt Samsung afgetroefd.

In GFXBench bedraagt het verschil een halve frame per seconde, iets wat je met het blote oog nauwelijks zal gaan zien.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 onscreen)


In 3DMark is het verschil een krappe 400 punten, wat iets abstracter is. Opvallend is dat de Sony Xperia Z1 Compact hier ook tussendoor komt. Omdat het hier om een offscreen-test gaat kan dat niet komen door de lagere schermresolutie van dat toestel.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm Unlimited


Grafisch gezien is de Galaxy S5 dus top, maar niet dé top. Voorlopig mag de HTC One M8 die plaats in blijven nemen. De verschillen zijn niet gigantisch en als je als consument naar de Galaxy S5 neigt, is dit daarom ook absoluut geen reden om ineens alsnog voor de HTC One M8 te gaan.