Prestaties (games)

De Xperia Z2 is net als zijn voorganger uitgerust met een Adreno 330 als grafische processor. Bij de Snapdragon 800-reeks is deze geklokt op 450 MHz, bij de Snapdragon 801-chipset is dat met 578 MHz toch flink hoger. Je zou daarom verwachten dat de grafische prestaties ook beter zullen zijn.

In GFXBench 2.7 presteert de Xperia Z2 zelfs boven verwachting. De score van 29,4 beelden per seconde is voor een smartphone met Full HD-resolutie ongeëvenaard. De Apple iPhone 5S en Sony Xperia Z1 Compact scoren wel beter, maar doen dat met een lagere schermresolutie. Het beeld is op die telefoons dan wel vloeiender omdat er minder pixels berekend hoeven worden, maar het is daardoor natuurlijk ook minder gedetailleerd.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 onscreen)


In de 3DMark-benchmark scoort de Xperia Z2 net als de One M8 beter dan Samsung’s toestel. De verschillen zijn echter vrij klein, voor de gemiddelde gebruiker zijn ze verwaarloosbaar.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm Unlimited


De Xperia Z2 scoort grafisch gezien dus prima en wat betreft prestaties zit het dus wel goed met dit toestel. Omdat de HTC One M8 en Samsung Galaxy S5 ongeveer evengoed scoren is er in dit opzicht weinig reden om het ene toestel boven het andere te verkiezen.