2min Devices

Review: LG G3 – Quad HD in je broekzak

Prestaties (systeem)

De LG G3 is voorzien van de snelste hardware van Qualcomm die momenteel voor handen is. Dat is natuurlijk de Snapdragon 801-chipset. LG heeft gekozen voor de MSM8975AC-variant waarbij de quad-core processor is geklokt op 2,5GHz, datzelfde heeft Samsung gedaan met de Galaxy S5. HTC en Sony kozen voor een andere variant (MSM8974AB) waarbij de processor 200 MHz lager geklokt is.

In AnTuTu stelt de G3 best teleur door eigenlijk alle relevante concurrenten voor zich te dulden. Als we de losse onderdelen bekijken, scoort de G3 eigenlijk alleen wat betreft de processor en het werkgeheugen gemiddeld, de overige onderdelen (UX, GPU, I/O) zijn stuk voor stuk onder de maat. Voor de zekerheid heb ik de scores nagetrokken om uit te sluiten dat ik een slecht exemplaar heb, maar op het internet komt een soortgelijk beeld naar voren.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – Total


Zoals vermeld scoorde de processor in AnTuTu gemiddeld, in de gespecialiseerde processortest van Geekbench blijkt dat de G3 ook in dit opzicht niet echt aan kan haken. De rekenkracht komt niet overeen met die van andere Snapdragon 801-modellen.

Benchmark: Crossplatform: Geekbench 3 – Multicore


Qua systeemprestaties is de G3 dus enigszins onder de maat. Dit beeld was al een beetje te verwachten, gezien Android ook niet altijd even soepel draait.