3min

Inhoud, design & onderdelen

Inhoud


De Nokia Lumia 530 wordt door Microsoft geleverd in een kleurige verpakking, waar niet al te veel in zit. Natuurlijk vind je in de doos de smartphone zelf, ook zijn er een accu, acculader en een snelstartgids.

De acculader heeft een stroomsterkte van 0,55 ampère en de kabel is niet los te koppelen. Mocht je de Lumia 530 dus op je computer willen aansluiten, dan zal je een ander kabeltje moeten gebruiken. Verder is er dus geen headset meegeleverd, maar voor deze prijs kan je dit soort toevoegingen ook niet echt verwachten: Motorola levert bijvoorbeeld geen acculader mee bij hun goedkope modellen.


Design


Het ontwerp van de Lumia 530 is niet echt vergelijkbaar met dat van de Lumia 520. Persoonlijk vind ik de behuizing veel weghebben van die van de Lumia 620 (review) van vorig jaar. Het betreft namelijk een redelijk dik toestel met een achterkant waarbij de zijdes met een zeer grote radius zijn afgerond. Door die grote afronding ligt de Lumia 530 zeer prettig in de hand, maar dan weer niet zo stabiel op een vlakke ondergrond.

Verder is er niet zoveel over het ontwerp van de Lumia 530 te zeggen. Het ontwerp is zeer neutraal en bescheiden, maar met een felgekleurde achterzijde kan de Lumia 530 desgewenst ook een absolute blikvanger zijn.

Onderdelen


Op de voorkant van de Lumia 530 is natuurlijk het scherm terug te vinden. Rondom de display zitten vrij forse randen, maar in deze prijsklasse kan ik dat absoluut door de vingers zien: de besparing in kosten moet ergens vandaan komen.

Boven het scherm zit een speaker, maar verder zijn er geen camera en sensoren voor het uitschakelen en regelen van de helderheid van de display. Onder het scherm zitten tevens geen aanraakgevoelige knoppen, deze zijn in het scherm geïntegreerd. Geheel onderaan zit wel een kleine inkeping waarachter een microfoon is geplaatst.



Op de achterzijde is centraal bovenaan een cameralens te vinden, verder naar onderen is het Nokia-logo aangebracht middels verzonken letters. Nokia is dan wel overgenomen door Microsoft, voorlopig wordt nog vastgehouden aan de merknaam van het Finse bedrijf, al is het niet duidelijk hoe lang dit nog zal voortduren. Links onderaan de achterzijde zit een cirkelvormige inkeping waarachter zich een speaker bevindt. Nokia verwerkte de speaker bij de Lumia 630 ook op deze manier.

Bovenop het toestel zit een aansluiting voor een headset, onderaan zit netjes in het midden een USB-poort. Dat is een fijne plaats omdat de meeste fabrikanten van accessoires van die locatie uitgaan. Op de linkerzijde zitten geen knoppen noch poorten, op de rechterzijde zitten knoppen om het volume te regelen en de telefoon aan en uit te zetten.



Aangezien de Lumia 530 met een losse accu wordt geleverd en dat er geen sleuven voor de sim- en microSD-kaarten zijn, moet het toestel ook geopend kunnen worden. Dat gebeurt redelijk eenvoudig door de bovenkant los te wrikken. De sleuven voor de sim- en microSD-kaarten zijn links en rechts van de camera verwerkt.