2min

Tags in dit artikel

, ,

Grafisch & opslag

Grafisch


Voor het testen van de grafische capaciteiten van de Precision 5510 wordt het systeem getest met 3DMark. Voor hoogbegaafde apparaten zoals deze laptop is dan de Fire Strike Extreme-test het meest geschikt. Voor lichte taken kan de Precision 5510 gebruikmaken van de Intel HD Graphics P530-chip die in de Intel Xeon-processor is geïntegreerd. Gaat het om zwaardere taken, dan stapt het systeem over op een discrete videokaart, namelijk de Nvidia Quadro M1000M.


De Precision 5510 presteert prima in deze grafische benchmark, maar moet wel de HP Envy 15 voor zich dulden, en ver ook. Desalniettemin is de Precision 5510 goed in staat om games te spelen. De Nvidia Quadro-kaart is in de eerste plaats natuurlijk voornamelijk bedoeld voor videobewerking, 3D-modeleren en CAD-gerelateerde zaken.

Opslag


De laatste test betreft het opslagmedium. Bij de Precision 5510 zijn er wat dit betreft bijzonder veel keuzes. In ons geval heeft de Precision 5510 de beschikking over 512GB aan flash-geheugen van Hynix.


De Precision 5510 doet het ook in dit opzicht prima. We kunnen zien dat er betere systemen zijn, maar de onderlinge snelheid ligt niet bijzonder veel uiteen.