2min

Uiterlijk


In uiterlijk vertoon wijkt de Samsung Galaxy S7 Edge maar weinig van zijn voorganger af. De vorm van de behuizing is hetzelfde en de aansluitingen, poorten en knoppen zitten ook op ongeveer dezelfde locatie. Het gaat om enkele details waarin de Galaxy S7 van zijn voorganger verschilt, waardoor je nog aardig je best moet doen om oud en nieuw van elkaar te onderscheiden.

De metalen rand heeft aan de voorzijde bijvoorbeeld geen afschuining meer. De camera op de voorzijde zit wat verder van de speaker af en is ook een slag groter. De camera valt hierdoor erg op, puur visueel gezien vind ik het geen verbetering.


De vingerafdrukscanner is qua vorm wat vierkanter geworden, bij de Galaxy S6 had de knop een capsule-vorm. Samsung hanteert nog altijd fysieke Android-knoppen in plaats van de in het scherm geïntegreerde knoppenrij. Doordat er een vingerafdrukscanner aanwezig is kan ik de keuze wel begrijpen. Omdat ik relatief veel Android-smartphones in handen heb stoort het me wel dat Samsung de positie van de terug- en multitask-knop verwisselt. Voor Samsung-gebruikers is het de normaalste zaak van de wereld, voor mensen die van een Android-toestel van een andere fabrikant overstappen is het wel wennen.

Wat wel een vooruitgang is, is dat de primaire camera een stuk minder uit de behuizing steekt. Desalniettemin ligt de Galaxy S7 Edge alsnog altijd allerminst stabiel op een vlakke ondergrond. Een druk op het scherm zorgt er al gauw voor dat het toestel kantelt. Alleen het onderste kwart van het scherm -het gedeelte waar het toetsenbord getoond wordt- is wat dit betreft een ‘veilige zone’.


De gebogen zijdes van het scherm zijn de meest opmerkelijke eigenschap van de Galaxy S7 Edge. LG en Samsung brengen inmiddels al enkele jaren toestellen met gebogen schermen op de markt en de Galaxy S7 Edge is dus de volgende in het rijtje. Op het eerste gezicht zien de gebogen schermen er tof uit, maar als je beter kijkt zie je dat het gebogen schermgedeelte veel minder helder is. Dat vind ik persoonlijk mateloos irritant.

Het scherm is voorzien van een laag Gorilla Glass 4, wat hedendaags ook dé standaard moet zijn bij dure smartphones. Ook op de achterkant vinden we deze beschermlaag en het is te zien dat vingerafdrukken aan die kant eenvoudiger blijven staan. Op de voorzijde blijven vingerafdrukken ook wel staan, maar toch minder makkelijk. Dat duidt erop dat Samsung de voorzijde een andere coating heeft gegeven. Dat is op zich prima en de voorkant is natuurlijk ook het belangrijkst, maar al die vlekken en vegen op de achterkant maken de Galaxy S7 er niet mooier op.

De Galaxy S7 Edge is qua ontwerp dus niet zo spannend wanneer je de Galaxy S6 Edge al kent, maar dat neemt niet weg dat het ontwerp erg geraffineerd is.