2min Devices

Review: Samsung Galaxy S7 (Edge) – Sublieme accuduur, camera en prestaties

Prestaties (systeem)

De chipset in de Samsung Galaxy S7-reeks is bij ons op de reactie nog niet eerder de revue gepasseerd. Dit houdt dan ook in dat we wat betreft prestaties geen duidelijke verwachtingen van de Galaxy S7 Edge hebben. Samsung heeft echter duidelijke beloftes gemaakt, zoals dat de processor 30 procent sneller is dan zijn voorganger.

In de multicore-test van Geekbench behaalt de Galaxy S7 Edge een nieuwe topscore. Deze score is een krappe 20 procent hoger dan die van de Galaxy S6 Edge. concurrerende toestellen komen absoluut niet in deze test absoluut niet in de buurt van Samsung’s nieuwe vlaggenschip.

Benchmark: Crossplatform: Geekbench 3 – Multicore


Ook in PCMark vestigt de Galaxy S7 een nieuwe topscore. De Exynos 8890-chipset laat dus ook in deze test de spierballen rollen.

Benchmark: Crossplatform: PCMark – Work performance


In combinatie met de goede accuduur die de Galaxy S7 Edge op de vorige pagina tentoonspreidde is het indrukwekkend om te zien dat deze smartphone ook wat betreft prestaties een topper is. Als een toestel wat betreft accuduur uitblinkt, zijn de prestaties vaak matig en andersom. Bij de Galaxy S7 is het in beide gevallen top.