2min Devices

Review: Samsung Galaxy S7 (Edge) – Sublieme accuduur, camera en prestaties

Prestaties (games)

Voor het grafische werk beschikken de Galaxy S7-toestellen over een grafische kern met maar liefst twaalf cores. Volgens Samsung zou de prestatieverbetering op kunnen lopen tot 64 procent. De GPU moet natuurlijk wel opboksen tegen de Quad HD-resolutie. Hoe hoger de resolutie, hoe meer pixels per beeld berekend moeten worden.

In de eerste test is duidelijk te zien dat de Galaxy S7 Edge het veel beter doet dan de Galaxy S6 Edge. Deze toestellen hebben dezelfde schermresolutie en het verschil in prestaties is daarom duidelijk te zien. Het mag ook duidelijk zijn dat de Galaxy S7 Edge door zijn hoge schermresolutie toch flink begrensd wordt. Met eenzelfde schermresolutie als de iPhone 6S zou de prestatie van de Galaxy S7 Edge waarschijnlijk vergelijkbaar zijn geweest, maar dat is niet de realiteit.

Benchmark: GFXBench 3.0 Manhattan (C24Z16 onscreen)


De Galaxy S7 Edge kan de iPhone 6S wel verslaan wanneer de schermresolutie wordt gelijkgetrokken. In 3DMark Ice Storm Unlimited generen de toestellen beelden in Full HD-resolutie en dat doet de Galaxy S7 Edge dus beter dan de iPhone 6S. Het verschil met de Galaxy S6 Edge is aanzienlijk.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm Unlimited


Grafisch gezien is de Galaxy S7 Edge een duidelijke vooruitgang ten opzichte van de Galaxy S6 Edge. Bij gebruik van de maximale schermresolutie heeft de Galaxy S7 Edge wel nog altijd moeite om beelden vloeiend op het scherm te toveren.