2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Conclusie

Het is LG met de G5 weer gelukt om een onderscheidende smartphone op de markt te zetten. Bij de G4 sloeg het Koreaanse bedrijf de plank wat dit betreft mis, maar dankzij de Friends-modules is de G5 echt een wezenlijk andere smartphone dan alles wat de concurrentie biedt. Over het nut van de verscheidene modules kan je nog wel discussiëren, maar dat de modulaire telefoon de komende jaren aan gebied gaat winnen staat wat mij betreft als een paal boven water.

LG neemt met de G5 alvast een voorschot op de echte modulaire telefoon zoals Google’s Project Ara. Het is wel duidelijk dat er nog een hoop beter kan. Zo is het bijvoorbeeld niet handig dat de telefoon uitvalt bij het verwisselen van een module, ook had de bevestiging een stuk beter gekund.

Het is ook bijzonder dat LG ervoor heeft gekozen om een normale camera en eentje met een groothoeklens op de achterzijde van de smartphone te monteren. De groothoeklens heeft zeker zijn toepassingen, maar de sensor is wel beduidend minder goed dan die van de primaire camera.

De G5 heeft een goed scherm dat altijd ingeschakeld blijft aan boord. Wel is het helaas zo dat de Always on-display overdag in de buitenlucht nauwelijks afleesbaar is. Ook heeft de G5 een prima speaker die helder geluid produceert aan boord. Dankzij de Qualcomm Snapdragon 820-chipset weet de G5 ook prima prestaties te overleggen.

De LG G5 is een absolute aanrader. Of de modules ook iets voor je zijn vraag ik me wel af. De extra accu en knoppen in de Cam Plus-module zijn handig en voor de audiofiel is er de Hi-Fi Plus-module, maar persoonlijk zou ik alleen de 360 Cam overwegen. Ik raad de mensheid van harte aan om de 360 VR-bril links te laten liggen, tenzij LG er nog in slaagt om leuke content toe te voegen, al blijven er dan nog genoeg haken en ogen aan de bril kleven.
8.6
  • Onderscheidend dankzij modules en groothoeklens;
  • Goede prestaties dankzij de Snapdragon 820-chipset;
  • Always on-scherm is nuttig..
  • ..maar buiten wel moeilijk afleesbaar;
  • Bevestiging van modules had beter gekund;