3min

Tags in dit artikel

,

Documents

Google Documents


Het eerste wat je opvalt als je Google Docs voor de eerste keer opent is de simpelheid ervan. De standaardknoppen zoals knippen, plakken, vet en bijvoorbeeld onderstrepen zijn aanwezig. Daarnaast zijn er nog knoppen aanwezig voor de kleur, de uitlijning van tekst en de nummering van bijvoorbeeld de resultaten van je proefwerk.

Allereerst nemen we een kijkje bij de verschillende functies en wat ze doen. Als eerste op de balk hebben we undo & redo, zeer handige functies voor als het eens mis mocht gaan. Daarnaast hebben we de standaard cut, copy en paste functies. Dan kom je een heel rijtje tegen met functies om je tekst een andere look te geven. Zo heb je bold, italic en underline, maar kan je bijvoorbeeld ook snel de kleur van je tekst vervangen. Heb je een groter lettertype of ander lettertype nodig? Geen probleem. Ook dat kan met Google Documents. Je kan kiezen tot een grote van 36 punten en uit 11 verschillende lettertypes waaronder Comic Sans en Verdana. Als laatste kunnen we nog snel al onze opmaak verwijderen.

Deze mogelijkheden werken snel en lekker vlot. Google Documents is eigenlijk bedoeld voor de standaardgebruiker die eenvoudige documenten wil schrijven zonder teveel poespas. Het pakket heeft zeker niet de uitgebreide mogelijkheden van bijvoorbeeld Word, maar als je een pakket zoekt waar je overal ter wereld bij kan dan is Google Docs zeker het overwegen waard.


Op de tweede tab zien we de ook weer een heleboel standaardknoppen maar dan voor het invoegen van afbeeldingen, linkjes, commentaar, tabellen, bookmarks, opties voor het scheiden van de pagina en als laatste kan je nog speciale karakters invoegen.
Vooral de functie voor het invoegen van een link is zeer goed uitgewerkt. Daarbij geef je het adres op, de tekst die er moet komen te staan en als je dat wil ook nog wat er moet komen te staan als je met je muis erover gaat. Het invoegen van alle andere mogelijkheden gaat lekker snel en het gebeurt netjes. Je klikt op datgene wat je wilt invullen, voert de gegevens in en klaar is kees.

Als laatste heb je nog de mogelijkheid om alle aanpassingen die je ooit hebt gedaan aan je document in een keer te bekijken en als je dat wil kun je ze zo terugzetten. Deze functie is ook erg makkelijk te vinden en erg makkelijk want je hoeft dan niet bijvoorbeeld 42 keer op het undo-knopje te drukken.

Op de laatste tab vinden we nog alle aanpassingen die je hebt gemaakt aan mijn document. Al deze versies kan je bekijken en zo nodig ook weer terug zetten. Dat waren eigenlijk alle functies van dit pakket. Het klinkt misschien heel saai en alsof het niks is, maar het pakket werkt heel fijn en het is prima voor de beginnende gebruikers die genoeg heeft aan de standaardfuncties en liever niet Office of een vergelijkbaar pakket gebruikt als hij toch maar alleen de basisfuncties gebruikt.