5min Devices

Review: Conceptronic Grab’n’GO Media Store Gigabit

Snelheden & Energieverbruik

Tot slot heb ik nog gekeken hoe de Grab’n’GO Media Store scoort op het gebied van snelheid. Dit heb ik getest met de NAS Performance Toolkit van Intel. Met deze benchmarktool zijn een aantal tests uit te voeren die taken simuleren waar een NAS in het echt ook mee te maken kan krijgen. Zo kunnen er vanzelfsprekend tests worden uitgevoerd voor het lezen en schrijven van bestanden en directories, maar de Performance Toolkit kan ook het afspelen van HD-video en een foto-album simuleren. Voor de test is de Grab’n’GO Media Store rechtstreeks aangesloten middels een cat6-kabel op een desktop met een gigabit-verbinding.

Hieronder de testresultaten:

Wanneer we de NAS’en gaan vergelijken komen we al snel tot de conclusie dat de Grab’n’GO Media Store geen uitblinker is. De keuze voor een Spinpoint F1 kan ik niet begrijpen als ik deze scores zie. Waarom een 7200 toerenschijf, als je toch geen hoge resultaten kunt behalen? Mijn verwachtingen waren bij deze NAS hoog, mede doordat de NAS gebruikt van snelle schijven en is aangesloten via gigabit-LAN, verwachte ik doorvoersnelheden van toch wel boven de 40 MB/s. Toch zijn dit wel alleen harde cijfers, en gaat het om de praktijk.

In de praktijk zul je geen problemen tegenkomen op het gebied van snelheid. Zo had ik zonder problemen een full HD-film over het netwerk gestreamt en via mijn PlayStation 3 gekeken. Wel duurde het lang als je een HD-film naar je NAS wilde kopiëren, aangezien dit dan toch wel weer een uur duurde.

Energieverbruik


We hebben een simpele test uitgevoerd om te kijken hoeveel Watt deze NAS verbruikt. Dit is erg belangrijk aangezien een NAS meestal bijna altijd aan staat. We hebben dit op drie momenten bekeken:

Het eerste moment was wanneer hij in idle stond, en er geen netwerkverkeer was. In idle modus scoorde de NAS 17.4 Watt.

Bij het tweede moment lieten we de Grab’n’GO Media Store flink werken, door veel te kopiëren, het resultaat hierbij was 18.5 Watt, dit is netjes voor een NAS die vol belast wordt. Zo zijn er veel NAS’en die veel meer verbruiken als de NAS bezig is.


Bron:Techzine Redactie