3min

Uiterlijk & specificaties

Het uiterlijk


Het eerste wat opvalt aan de Desire HD is natuurlijk het scherm. Naast de grootte is het dit keer een LCD-scherm. Nu heb ik zelf een Desire met een AMOLED-scherm en ik moet toch zeggen dat ik het AMOLED-scherm net even wat mooier vindt. Als je de twee toestellen naast elkaar legt (en dan wel een AMOLED Desire, want de huidige Desires worden inmiddels ook verkocht met een LCD) valt het op. Wat ook opvalt, is de inkijkhoek. Natuurlijk niet echt belangrijk bij een telefoon, maar deze is wel beter bij de AMOLED Desire.

Dit klinkt als een ernstig gebrek, maar niets is minder waar. Het valt alleen op als je de Desire HD echt naast de Desire legt, anders zul je simpelweg denken ‘Wat een mooi scherm’. Daarnaast is het zo dat ook AMOLED zijn nadelen heeft, denk bijvoorbeeld aan de verminderde zichtbaarheid in de zon.

Onder het scherm zitten de welbekende vier knoppen van HTC en Android: Home, menu, terug en zoeken. In tegenstelling tot de Desire zijn deze knoppen aanraakgevoelig en is er geen optical trackpad. Aan de onderkant van het toestel zitten de micro-USB-connector en de 3,5 mm-plug voor oortjes. Boven het scherm zit de speaker in de grillvorm.



Verder zitten aan de zijkant de volumeknoppen. Deze geven weinig feedback – het is lastig om te weten of je ze echt goed hebt ingedrukt – en zijn daardoor lastig te gebruiken. Aan de bovenkant van het toestel zit dan nog de ontgrendelknop die wel goed aanvoelt.



Op de achterkant van de telefoon zijn de camera en de dualledflash te vinden. De camera steekt nogal wat uit op de achterkant van de telefoon, wat het hele toestel ietswat instabiel maakt. Ook zijn er twee zwarte, plastic gedeeltes: de ene is een klep voor de batterij en de andere voor de sim- en de opslagkaart. Overigens is de Desire HD uit één stuk aluminium gemaakt, net als de HTC Legend – de opvolger van de Hero – en daardoor voelt de telefoon erg stevig aan.



Bij de bouwkwaliteit waren er in eerste instantie nogal wat problemen. Ons testmodel ziet er echter goed uit. Alleen de camera zit niet geheel recht, maar de overige onderdelen – op de zijkant van het scherm na, waar, als je eroverheen gaat met je vinger je het aluminium raakt – sluiten goed aan.



Specificaties:


De Desire HD heeft een nieuwe processor, namelijk de MSM8255 in plaats van de QSD8250 die aanwezig was in de Desire. Deze nieuwe processor heeft betere grafische prestaties en is zuinger omdat de processor gemaakt wordt op 45 nm in plaats van op 65 nm. Dankzij deze wijziging kan de Desire HD video nu ook opnemen in 720p met 30 FPS, in tegenstelling tot de 24 FPS die de Desire haalde.

Naast een snellere processor is er ook meer geheugen, zo’n 200 MB meer. Dit heeft HTC gedaan vanwege de hibernate-functie: zodra je de telefoon uitzet, worden de gegevens van het besturingssysteem weggeschreven. Start je daarna de telefoon opnieuw op, dan staat deze razendsnel weer aan. Hiervoor is echter wel een werkende batterij vereist, want wordt deze er uitgehaald, dan moet de Desire HD ‘normaal’ opstarten, wat langer duurt.

Ten slotte is de interne opslagcapaciteit van de Desire HD vergroot naar 1,5 GB. Hier geldt nog altijd: hoe meer, hoe beter. Hoewel sinds versie 2.2 van Android applicaties ook op de SD-kaart geïnstalleerd kunnen worden, is meer geheugen natuurlijk altijd mooi meegenomen omdat het nog niet voor alle applicaties geldt.