Abonneer je gratis op Techzine!

Prestaties (systeem)

De Snapdragon 801-chipset is in verschillende vormen te verkrijgen. Bij OnePlus koos men voor een variant waarbij de processor de hoogst mogelijke kloksnelheid heeft. Dat levert in principe ook meer rekenkracht op, maar het kan wel negatief uitwerken voor de accuduur. Dat dit wel meevalt hebben we op de vorige pagina al kunnen vaststellen.

In AnTuTu X Benchmark weet de OnePlus One records te verbreken. Als we naar de losse tests kijken presenteert de One in de CPU-, I/O-, RAM- en UX-tests stuk voor stuk een topscore. Opvallend genoeg zijn de prestaties in de GPU-test beduidend minder. Of dat ook resulteert in lage scores in de speciaal daarop gerichte benchmarks moet op de volgende pagina blijken.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – Total


In Geekbench 3 wordt de processor getest, deze scoort vergelijkbaar met andere Snapdragon 801-modellen, maar de prestatie is hier minder overtuigend.

Benchmark: Crossplatform: Geekbench 3 – Multicore


Afgaande op de resultaten uit de bovenstaande twee tests laat de OnePlus One zien dat de beschikbare rekenkracht goed wordt benut. De concurrenten worden in sommige opzichten zelfs duidelijk verslagen. Cyanogen en OnePlus hebben in dit opzicht dus goed werk afgeleverd.