2min

Vorige week was daar ineens GPT-4, een nieuwe versie van het GPT-model met meer mogelijkheden dan zijn voorganger. Naast het genereren en analyseren van tekst kan GPT nu ook beeldmateriaal analyseren. Ook was er recent de introductie van Microsoft 365 CoPilot, Einstein GPT en diverse AI-tools binnen Google Workspace. In deze podcast duiden we de meest recente GPT-innovaties.

Luister elke week door je te abonneren via: SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts of een andere dienst.

De ontwikkelingen met AI en dan vooral rondom GPT gaan in een sneltreinvaart. We kunnen wel stellen dat GPT een echte hype is. Het begon met de chatbot van OpenAI, ChatGPT, maar inmiddels heeft GPT zijn weg gevonden naar menig toepassing. Zo zal Microsoft 365 CoPilot worden toegevoegd aan de Office Suite, om sneller teksten te schrijven of e-mails te beantwoorden. Salesforce gaat Einstein GPT toevoegen in vrijwel al zijn oplossingen en Google komt met Smart tools voor zijn Workspace-oplossingen, grotendeels gelijk aan CoPilot.

Voor ontwikkelaars zijn er ook ontwikkelingen, GPT-4 kan namelijk nog beter omgaan met programmeertalen en door het analyseren van afbeeldingen kan het zelfs een schets op een bierviltje omzetten in een werkende website. Ook kan je grote stukken code met generieke functionaliteit eenvoudig laten programmeren middels GPT-4. De vraag is natuurlijk waar de grenzen of de limieten liggen. Tijd voor wat duiding. 

Eerdere afleveringen Techzine Talks:

Meer afleveringen

Techzine Talks seizoen 3

Techzine Talks is alweer toe aan zijn derde seizoen. Coen en Sander zijn medio 2021 begonnen met deze enterprise IT podcast en hebben in 2022 elke week de luisteraars geïnformeerd over de laatste IT-actualiteit, informatie rondom techevents of middels diepgang over IT-trends. Ook in 2023 gaan we door met deze zakelijke enterprise IT podcast. Je kan elke week een nieuwe podcast van ons verwachten, het doel is elke maandagmiddag rond de lunch, soms iets later. We hopen uiteraard op jullie steun als luisteraar! Door je te abonneren, afleveringen te delen en ons te beoordelen via Apple iTunes of Spotify. Ook staan we open voor feedback en kan je onderwerpen insturen per e-mail.