2min

Conclusie

Afronding
Facebook is met ruim 900 miljoen leden het grootste en meest populaire sociale netwerk ter wereld. Het is het geschikte platform om een vriendennetwerk op te bouwen, te kijken hoe het met oude vrienden en goede kennissen van je gaat, op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, de mooiste momenten uit je leven te delen, of simpelweg om te chatten of anderszins te ontspannen. Facebook kan, zoals je ziet, voor de meest uiteenlopende doeleinden en toepassingen gebruikt worden.

Sommigen hebben het aanmaken van een Facebookprofiel altijd nagelaten vanwege de malse kritiek die het sociale netwerk te verduren kreeg over haar privacybeleid. Facebook heeft geleerd van het verleden en tal van wijzigingen doorgevoerd waardoor gebruikers meer controle hebben over wat ze wel en niet met de buitenwereld willen delen.

Het aanmaken van een profiel zal voor de meesten een koud kunstje zijn. Werken met het platform en het ingeven van de juiste privacyinstellingen daarentegen is een lastigere klus. Deze handleiding heeft hopelijk voldoende handvaten gegeven om ook hiermee aan de slag te gaan.

Aanvullingen
Bij het schrijven van deze handleiding heb ik volop gebruik gemaakt van de informatie die voorhanden was. Daarbij stuitte ik vrijwel structureel op hetzelfde probleem: de informatie was gedateerd en achterhaald. Hoewel deze handleiding op het moment van publicatie de hoogste actuele waarde heeft, kan Facebook over enkele maanden besluiten om weer van alles om te gooien of nieuwe wijzigingen aan te brengen.

Het schrijven van een handleiding voor een sociaal netwerk als Facebook is een klus die nooit volledig afgerond zal zijn. Eventuele aanvullingen en/of wijzigingen zijn dan ook van harte welkom! Door een reactie achter te laten kunnen ook toekomstige gebruikers profiteren van deze kennis.