3min

Tags in dit artikel

, , ,

De Nintendo DS configureren

De Wi-Fi instellingen van de Nintendo DS worden wel in de firmware van het toestel opgeslagen, maar je kan ze niet instellen via het standaard menu van de DS zelf, dit moet je doen via een Wi-Fi compatibel spel, zoals bijvoorbeeld Mariokart DS of Animal Crossing: Wild World om er maar twee te noemen. Als het goed is vind je in het hoofdmenu van het spel in kwestie altijd wel een knop dat je naar het Wi-Fi Connection Setup menu leidt. Dit menu is universeel voor alle spellen, met andere woorden het ziet er bij elk spel hetzelfde uit. Klik hier voor een voorbeeld uit Mario Kart DS.

Raak met de stylus het vak aan met het opschrift “Nintendo Wi-Fi Connection Settings” aan. Er verschijnt nu een nieuw scherm, wanneer je de Nintendo Wi-Fi USB Dongle gebruikt, raak je de knop “Connect to your Nintendo Wi-Fi USB Connector” aan. Om de Nintendo DS te laten communiceren met de Wi-Fi USB Connector moet je deze software downloaden en installeren. De software is erg voor de hand liggend en heeft in feite geen verdere uitleg nodig.



Wanneer je gebruik maakt van je draadloos netwerk thuis, zal het iets meer werk zijn. Als dit de eerste keer is dat je de draadloze instellingen van de Nintendo DS instelt, zie je normaal gezien bovenaan 3 vakjes: Connection 1, 2 en 3. Zoals je wel al kon vermoeden kan je dus 3 verschillende configuraties opslaan. Kies één van de configuraties. Er verschijnt nu een nieuw scherm, selecteer hier “Search for an Access Point”. Als je Nintendo DS zich binnen het bereik van een of meerdere Access Points bevindt, zullen deze weergegeven worden. Selecteer een Access Point uit de lijst. Wanneer je draadloos netwerk beveiligd is, zal je nu de WEP code moeten ingeven (WPA wordt helaas niet ondersteund). Hierna zal je Nintendo DS proberen verbinding te maken met je router.



Als de test-connectie niet gelukt is (hetgeen zeker geen uitzondering is), zal je enkele gegevens manueel moeten gaan instellen. Keer terug naar het scherm met de 3 verbindingsprofielen (Connection 1, 2 en 3), als het goed is zie je nu dat het eerste profiel niet langer leeg is (we hebben het dan ook net ingesteld). Raak dit profiel aan, je ziet nu een scherm met alle instellingen van die verbinding. SSID is al ingevuld (dit is de naam van je draadloos netwerk), WEP key (als deze er is) heb je ook al ingesteld. Daaronder staat bij Auto-obtain IP Address standaard het vakje Yes aangeduid, verander dit in No. Stel nu manueel een IP adres in. Als je niet weet wat je daar moet invullen, kijk dan eens op een PC die verbonden is met de router wat het IP adres daarvan is (Start -> Uitvoeren -> CMD -> ipconfig) en neem dit over, maar verander het laatste cijfer in een getal tussen 0 en 255, neem bij vookeur een getal groter dan 20 ofzo, dan heb je meer zekerheid dat dit IP adres niet gebruikt zal worden door een ander apparaat.

Vb: 192.168.1.20




Onder IP Address moet je het Subnet Mask invullen, vul hier gewoon 255.255.255.0 in. Vervolgens vul je daaronder de Gateway in, dit is vaak 192.168.1.1 of 192.168.2.1 (als je het niet weet, neem dan het IP adres en verander het laatste getal, dus na het derde “punt”, in 1) .
Standaard vraagt hij ook automatisch de DNS, maar als je weet welke DNS servers je gebruikt, kan je deze best ook manueel invoeren (je kan dit gewoon aan je ISP vragen wat de DNS servers van hun zijn).
Druk nu op Test Connection, als je alles correct hebt ingegeven zou het deze keer wel moeten werken! Vergeet achteraf natuurlijk je instellingen niet op te slaan.