2min

Tags in dit artikel

, , ,

Hardware en bouwkwaliteit

Hardware


De hardware van de Galaxy S III Mini kan niet tippen aan de oorspronkelijke S III, maar blijft comfortabel in het midden. Lichte tegenvaller is de dual-core processor, die het model wederom tekent als middenmoot. De CPU is geklokt op 1 GHz en deze wordt ondersteund door 1GB RAM, die het apparaat niet bijzonder snel maken.

Grafisch moet de Mini kunnen presteren, voorzien van een Mali 400 GPU, die de S III en S II ook droegen. Het kleinere scherm met een mini-resolutie van 480x800p staan die prestaties niet in de weg.

Het scherm is een van de punten waar Samsung op heeft bespaard. Het kleine scherm is handig, maar de beeldkwaliteit laat nog wat te wensen over. Een resolutie van 480×800 pixels met een pixeldichtheid van 233 pixels per inch is niet grandioos scherp. Maar zeker als instapmodel is de scherpte van het scherm voldoende.


De camera is geen plaatje, maar doet zijn werk. Het apparaat draagt achter 5 megapixel, aan de voorkant moet je genoegen nemen met een VGA-camera. Die resolutie zorgt voor herkenbare foto’s voor de niet veeleisende smartphone-gebruiker, zolang je niet inzoomt of beweegt. De camera achter is voorzien van een LED-flitser en neemt video op in 720p-formaat, met 30 frames per seconde. Op pagina 5 vind je de cameraprestaties in detail.

Data onthouden kan de Mini ook, met de keuze tussen varianten met 8 en 16GB interne opslagcapaciteit. Het model ondersteunt ook nog eens een micro SD-kaartje van maximaal 32GB, waarmee de capaciteit verder kan worden uitgebreid.


Bouwkwaliteit


De smartphone is, Galaxy-getrouw, goed gebouwd. Hij voelt solide en ligt dankzij het kleine formaat lekker in de hand. Wel benadruk ik nog maar even de gevoeligheid van het plastic achterste, dat tijdens het testen al een krasje opliep.

Het scherm is qua duurzaamheid in orde. Na het uitoefenen van flink wat druk op de bescherming gaat het onderliggende paneel niet vlekken. Een poging om het apparaat te buigen laat ook geen zwakte in de bouw zien. Natuurlijk helpt het kleine scherm en iets dikkere lichaam om de stevigheid te behouden. Het apparaat is ook netjes afgewerkt, geen wankele knopjes of uitstekende onderdelen. Het soepele ontwerp van de Galaxy komt de kwaliteit ongetwijfeld ten goede.

Het gebruikte materiaal blijft natuurlijk een punt van discussie, maar dat is in onze ogen persoonlijke voorkeur. Plastic is geen hoogwaardig materiaal, maar zeker voor een mid-range toestel kan je een dergelijke behuizing verwachten.