3min

Tags in dit artikel

, , ,

Camera, geluid, scherm & accuduur

Camera


De G2 mini heeft ten opzichte van de grote broer moeten inleveren op de camerasensor. De G2 kwam al niet geweldig uit de verf en bij de G2 mini is dat niet anders. Daarmee presteert de G2 mini gezien de prijs overigens niet slecht, maar ook zeker niet boven de verwachtingen.

Zie onderstaande foto’s voor een beter beeld.



Geluid


De mono-speaker op de onderkant van de LG G2 mini is qua positionering prima, maar het geluid dat eruit komt is desalniettemin van matige kwaliteit. Het volume kan redelijk hoog worden opgeschroefd, maar het geluid mist veel detail en klinkt vaak blikkerig en vlak. Het geeft mij op deze wijze weinig plezier om muziek te beluisteren met deze smartphone.

De meegeleverde headset produceert een soortgelijk geluid. Er mist veel detail in alle toonhoogten waardoor alles uitzonderlijk vlak klinkt. Daar komt de matige pasvorm van de earbuds nog bij.

LG presteert op dit onderdeel gewoon slecht en ik zou je aanraden om een andere headset te gebruiken. Als je het geluid vanuit de speaker belangrijk vindt moet je gewoon verder kijken naar een ander toestel.


Scherm


Het scherm toont 540 bij 960 pixels, dat levert in combinatie met de grootte van 4,7 inch een scherpte van 234 pixels per inch op. De G2 mini is daarmee met afstand de slechtste mini-variant. De concurrerende toestellen hebben doorgaans een gelijke of hogere resolutie, maar op een kleiner scherm. Die toestellen hebben simpelweg een beter beeld. In veel situaties kan je de afzonderlijke pixels op het scherm van de G2 mini gewoon makkelijk van elkaar onderscheiden. Als je er niet op let is het geen ergernis, maar als je het eenmaal hebt gezien blijft het opvallen. LG schiet hierin gewoon tekort.

Daar komt bij dat de bescherming van het scherm niet echt goed is, zoals bij de bouwkwaliteit beschreven. Ook blijven vingerafdrukken met speels gemak op het scherm staan. Dat oogt natuurlijk lelijk, maar zorgt er tevens voor dat het scherm minder goed af te lezen is. Opvallend is ook dat de G2 mini geen mogelijkheid heeft om de schermhelderheid te reguleren aan de hand van het omgevingslicht. De optie hiervoor ontbreekt terwijl de benodigde sensor wel aanwezig lijkt.

De kijkhoek en kleuren van het scherm zijn alleszins acceptabel.

Accuduur


Benchmark: 1 uur video streamen (verbruikte accucapaciteit)


Met een accucapaciteit van 2440 mAh heeft de G2 mini een aanzienlijke lading aan boord. Het is echter afhankelijk van de overige hardware of dat zich uitbetaalt in een lange accuduur. In onze accutest bekijken we hoeveel accucapaciteit het kost om een uur lang een HD-video te streamen vanaf YouTube.

De G2 mini presteert met iets minder dan 10 procent goed en eindigt daarmee bij de meest zuinige smartphones. Ook bij dagelijks gebruik is te merken dat de accu van de G2 mini vrij groot is. Normaliter moet je twee dagen op een lading kunnen halen, al is dat altijd afhankelijk van de wijze waarop je de smartphone gebruikt. Dit is gewoon een prima aspect van deze smartphone al mag het natuurlijk nog veel beter.