3min

Tags in dit artikel

, , , ,

Verpakking en uiterlijk

Verpakking


De Nexus S wordt geleverd in een maagdelijk witte doos welke op de voorkant is voorzien van een afbeelding van de Nexus S. Op de zijkanten zien we het logo van de Nexus S terug en daarmee is de buitenkant van de doos ook wel zo’n beetje besproken.


Als we de doos openmaken zien we uiteraard direct de telefoon tevoorschijn komen. Een leuk detail van de binnenkant van de doos is dat de zijkanten zijn voorzien van de 4 kleuren van Google, namelijk groen, geel, rood en blauw.

Als de telefoon uit zijn verpakking wordt gehaald komen we verder ook nog een headset, handleiding, accu, netstroomlader en USB-kabel tegen. Daarmee is de inhoud van de Nexus S volledig besproken. Alles wat je mag verwachten zit erbij en we missen dan ook niets.



De meegeleverde headset is voorzien van in-ear oortjes. Het geluid van deze oortjes is niet zo helder als dat je van ze hoopt, maar zeker acceptabel. Daarnaast zitten de vrij forse units toch prettig in de oren. Er worden geen extra rubbertjes in andere maten meegeleverd, we gaan dus maar uit van one-size-fits-all.

Uiterlijk


De Nexus S is nog strakker vormgegeven dan dat we gewend zijn van de meeste telefoons die recent zijn uitgekomen of aangekondigd. Knoppen zijn zoveel mogelijk achterwege gelaten en wanneer het scherm uit staat is deze met de meeste belichting bijna niet te onderscheiden van de behuizing. Het AMOLED-scherm is dan ook van bijzondere kwaliteit. Zwart is dan ook duidelijk zwart met dit scherm, niet een kleur die tussen grijs en zwart in zit.

Boven het scherm van vier inch zit een speakertje voor de telefoongesprekken, alsook een aantal sensoren om omgevingslicht te meten en ook vast te kunnen stellen of er een gezicht tegen de telefoon is aangedrukt. Indien dit laatste het geval is, wordt het scherm uiteraard automatisch tijdelijk uitgeschakeld. Als laatste is rechts van het speakertje een camera gepositioneerd. Deze front-facing-camera is voornamelijk bedoeld voor bijvoorbeeld videobellen.



Onderaan het scherm vinden we uiteraard de vier toetsen die elke Android-telefoon hoort te bevatten terug. Het gaat om de toetsen voor terug-, optie-, zoek- en hoofdscherm-commando’s.

Aan de bovenkant heeft Samsung geen knoppen geplaatst. Een aparte keuze aangezien men hier normaal de aan/uit-knop plaatst. Op de Nexus S vinden we deze knop echter aan de rechter-zijkant terug. Aan de linkerkant is alleen een dubbele knop voor het volume terug te vinden. De onderkant herbergt dan een jack-plug, een micro-USB-poort en microfoon. De keuze van de positionering van de jack-plug aan de onderkant is ook apart, maar niet geheel ongebruikelijk.


Aan de achterkant heeft Samsung een grote camera en flitser geplaatst, met daarnaast ook nog een speakertje. Hieronder zien we het logo van Google en Samsung terugkomen.

De telefoon gaat alleen maar voor je open wanneer je je nagels niet te kort houdt en je aardig wat kracht kan zetten, want het klepje zit aardig vast. aan de binnenkant zien we in het klepje vermoedelijk de NFC-onderdelen. In de telefoon zelf is er natuurlijk de ruimte om de accu en de SIM-kaart te plaatsen. Er is geen slot voor een extra SD-kaartje waardoor de gebruiker gelimiteerd wordt tot de 16 GB aan opslagruimte waarvan de telefoon vanuit de fabriek is voorzien.