2min

Prestaties (1)

Als eerste gaan we kijken naar de benchmarks van Mac OS X Lion. Als eerste kijken we naar Geekbench, deze applicatie berekent een score op basis van verschillende aspecten zoals processor, geheugen en opslag. Deze onderdelen worden getest met methodes als de Blowfish- en Mandalbroth-scalars. Vervolgens vergelijken we de scores met eerdere testen.



Zoals je kan zien komt de Macbook Pro als beste uit de test op het moment van schrijven, maar niet enorm veel. Kijken hoe dat in de andere benchmarks is.

Tijd voor iBench, deze benchmark gaat net als Geekbench aan de slag met commando’s op basis van Floating Point- en Integer-berekeningen en test hierbij de processor. Ook hier wordt gebruik gemaakt van Blowfish- en Mandalbroth-scalars.



Het mag duidelijk zijn dat deze Macbook Pro Retina een stuk beter scoort dan de Macbook Pro van 2011. De iMac uit 2011 weet de Macbook echter nipt voor te blijven.

Dan is het nu tijd voor de eerste Windows benchmarks. Om te beginnen met Unigene 2.5.


Zoals te zien in de benchmark komt deze Macbook Pro Retina erg dicht in de buurt van de toppers. De Macbook scoort precies tussen de MSI gaming laptops in. Dit is dan ook een erg goede score!

Gaan we over naar PCMark 7, daarmee is het verschil met de Dell XPS 13 en de Samsung Series 9 bijzonder groot. De combinatie van hardware lijkt goed uit te pakken. De krachtige processor, geheugen, SSD en videokaart zorgen voor de allerhoogste score tot op heden. De andere ultrabooks staan op een duidelijke achterstand en de komende maanden zullen er nieuwe modellen moeten komen om Apple van de eerste plek af te krijgen. Als we naar de opslag-test van PCMark 7 kijken, zien we ook meteen waarom Apple het zo goed doet. De SSD scoort ook hier voortreffelijk.




Ook Cinebench 11.5 laat zien waarom de Macbook het zo goed doet. De processor scoort ook hier de eerste plaats. Het is duidelijk dat de Ivy Bridge-processor van Intel de nodige winst oplevert ten opzichte van de oudere Sandy Bridge-modellen.