2min

Werken met de S Pen

De Galaxy Note 8.0 wordt geleverd met de S Pen, wat een kenmerk van de Galaxy Note-serie van Samsung is. Met deze pen kan je notities en illustraties maken, simpelweg door te tekenen en schrijven. Ook kan je de tablet er mee aansturen mocht je dat willen, maar dat vind ik persoonlijk geen succes, daarvoor gebruik ik liever mijn vingers.


Als je de S Pen uit de tablet trekt, springt het scherm direct aan en verschijnt een extra homescreen met een widget met een lijst met verschillende templates waar je op kan werken. Als je de stylus vlak boven het scherm houdt verschijnt een cursor, zodat je een preciezer idee hebt van waar je gaat klikken. Bovendien kan je informatie over een bepaalde optie opvragen als je boven de knop gaat hangen met de pen. Op de S Pen zit een knop, houd je deze ingedrukt terwijl je op het scherm een selectie maakt, dan maak je een afbeelding voor je klembord. Dit is dus een soort alternatieve screenshotfunctie.

Als je gaat tekenen in S Note, heb je de mogelijkheid om een functie genaamd Productiviteitsmiddelen in te schakelen. Met deze optie herkent de Galaxy Note 8.0 een aardig scala aan geometrische vormen zodat het maken van illustraties eenvoudiger wordt. Ook kan je makkelijk formules en tekst die je met de S Pen invoert op het tekenveld invoegen.


Met de S Pen is het bij de Galaxy Note 8.0 ook mogelijk om de aanraakgevoelige knoppen onder het scherm in te drukken, wat een handige bijkomstigheid is. Dat was op eerdere Note-modellen nog niet mogelijk.

De S Pen is een leuke toevoeging en werkt bovendien goed. Samsung onderscheidt zichzelf hiermee van de concurrentie, maar helaas maakt dit accessoire de tablet voor mij niet direct tot een must have omdat dit mijns inziens geen eigenschap is waar de gemiddelde gebruiker met grote regelmaat gebruik van gaat maken. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, maar voor de gemiddelde gebruiker is dit waarschijnlijk wel de werkelijkheid.