3min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (systeem)

Het laatste onderdeel van dit artikel betreft zoals vanouds de prestaties van het apparaat. De test waarmee we aftrappen is AnTuTu Benchmark, wat op verschillende vlakken een prestatiemeting doet en daar vervolgens een eindscore aan hangt. We beginnen maar gelijk met die eindscore, die voor Sony zeer positief is. De Xperia Tablet Z is de eerste tablet die een score boven de 20.000 punten laat optekenen. Daarmee wordt de Samsung Galaxy Note 8.0 onttroond.

Benchmark: Android: AnTuTu Benchmark 3 – Total


Dat de Xperia Tablet Z zo’n hoge score weet te behalen is natuurlijk grotendeels te danken aan een goedpresterende processor. Hoewel het niet om het nieuwste van het nieuwste gaat, is dat -afgezien van de iPad’s- opvallend genoeg sowieso vaak niet het geval bij tablets. Daarmee weet Sony dus alsnog de topscore te pakken, gewoon omdat er nog genoeg ruimte is met de hardware van vandaag de dag.

Benchmark: Android: AnTuTu Benchmark 3 – CPU


Sony’s Xperia Tablet Z heeft 2GB aan werkgeheugen en dat is vandaag de dag voldoende om Android goed te laten draaien. De toekomst kan ons alleen maar leren of dat over een jaar of twee ook nog zo is, maar voor nu is het genoeg. De Xperia Tablet Z weet ook in deze test een topscore uit het vuur te slepen, maar de Samsung Galaxy Note 8.0 volgt op korte afstand. Hoe dan ook lijkt het erop dat Sony hier voor een relatief duur component heeft gekozen, maar dat betaalt zich wel uit.

Benchmark: Android: AnTuTu Benchmark 3 – RAM


In BenchmarkPi mag Sony opnieuw een topscore op zijn conto bijschrijven. De Xperia Tablet Z vereist 264 milliseconden om het getal Pi te berekenen. Dat is meer dan 50 milliseconden sneller dan de Galaxy Note 8.0.


Al met al kan ik niet anders stellen dan dat het goed zit met de rekenkracht van de Xperia Tablet Z. Deze tablet is klaar voor de nabije toekomst en deze prestaties scheppen alvast een verwachting voor de volgende pagina, waarop de prestaties in games worden besproken.