2min

Tags in dit artikel

Hardware en bouwkwaliteit

Bouwkwaliteit


De Xperia L is netjes afgewerkt: de camera ligt goed en recht in de behuizing en er zijn geen gaten of kieren in de behuizing te ontdekken. De telefoon voelt bovendien robuust aan en ziet eruit alsof een aantal vallen op de grond wel overleefd kunnen worden. Bij wat druk op het scherm heeft de telefoon nergens last van: het scherm geeft niet mee en de kleuren blijven gewoon goed.

De knoppen liggen verder ook goed in de behuizing en voelen stevig aan. Enig minpuntje is dat er wat speling te voelen is bij de aan/uitknop: dat zou op de lange termijn problemen kunnen veroorzaken, misschien ook omdat de knop uit de behuizing steekt en daardoor gevoelig is voor druk en klappen.


Hardware


De telefoon heeft dus een 4,3 inch groot scherm. Dit is een mooie grootte, waardoor de telefoon nog net goed met één hand te bedienen is, mits je wat grotere handen hebt. De resolutie van het scherm bedraagt 480 bij 854 pixels en dat zorgt voor 228 pixels per inch.


Verder zien we een 1,2 GHz dual-core processor met 1GB werkgeheugen en een Andreno 305 GPU. Deze chips zien we veel vaker terug in deze categorie telefoons en ze bieden voldoende prestaties om Android vloeiend weer te geven.

De telefoon heeft 8GB interne opslagruimte. Helaas blijft daar effectief maar 4,01 GB van over en die resterende ruimte wordt daarna vrij snel opgevuld als je wat apps wilt installeren. Een micro SD-kaart is dus aan te bevelen.


De Sony Xperia L ondersteunt helaas geen 4G. We zitten vast op HSDPA met een maximale snelheid van 21 Mbit/sec. Wel aanwezig zijn GPS, WiFi (a/b/g/n), NFC en Bluetooth 4.0 aanwezig.