Geluid, scherm en accuduur

Geluid


De Ascend G700 wordt standaard geleverd met een earbud-headset. Hoewel dit type oordopjes normaal gesproken vrij ruw aanvoelt, heeft Huawei de oordopjes voorzien van een zachte plastic afwerking. Hierdoor voelt de headset plezieriger voor het oor.

De geluidskwaliteit van de headset is redelijk te noemen, maar ook niet veel meer dan dat. Vooral de lagere tonen worden niet goed weergegeven. Doorgaans zorgt een headset bij een toestel ervoor dat je deze tonen juist wel kunt ervaren.


Van het speakertje in het toestel zelf hoef je dat natuurlijk niet te verwachten. Het geluid vanuit het speakertje van de Ascend G700 verzuimt eveneens een goed geluid weer te geven en neigt zelfs tegen het schelle aan. Indien het toestel regelmatig als muziekspeler gebruikt wordt, is het gebruik van een andere headset aan te raden.

Scherm


Het scherm van de Ascend G700 is met een afmeting van 5 inch fors te noemen. Toch is het toestel nog met één hand te besturen en past het zonder al te veel hinder in de gemiddelde broekzak. Overigens is het scherm gevoelig voor vingervlekken, wat het regelmatig schoonvegen ervan geen overbodige luxe maakt.


Het IPS LCD-scherm heeft als sterk punt dat de kleur wit zeer helder wordt weergegeven. Hier staat tegenover dat de andere kleuren in het spectrum ietwat fletser zijn. De beeldresolutie van 720 x 1280 pixels zorgt voor een pixeldichtheid van 294 pixels per inch. Dit zorgt voor een mooi scherp beeld dat rustig is voor je ogen. Ook met de kijkhoek is niets mis.

Accuduur


De batterij die zich in de Ascend G700 bevindt is van het type Li-ion en beschikt over een capaciteit van 2.150 mAh.

Benchmark: 1 uur video streamen (verbruikte accucapaciteit)


Uit de resultaten van de accutest komt het toestel goed naar voren. Het gedurende één uur afspelen van een Full HD YouTube-video is er tien procent van de accu gesnoept. Daarmee zou je dus in theorie de tien uur moeten halen. Vooralsnog presteren weinig toestellen beter in deze test.