2min

Tags in dit artikel

, ,

Conclusie

Sony heeft met de SmartBand op het eerste oog een hele simpele wearable gemaakt. De informatie die de Lifelog-app uit je smartphone en de sensoren van de SmartBand weten samen te voegen is desondanks indrukwekkend. Eigenlijk wordt je hele leven min of meer statistisch in beeld gebracht en je kan ook makkelijk terugzien wat je op een dag hebt gedaan. Dat in combinatie met een prijskaartje van slechts 65 euro, maakt van de SmartBand op dit moment een van de beste wearables.

Natuurlijk is er nog ruimte voor verbetering, want niet alle functies werken op dit moment even nauwkeurig. Zo heb ik nog weleens mijn twijfel bij de stappenteller. Een goede oplossing zou kunnen zijn dat de informatie van de smartphone en SmartBand samen worden gevoegd, om daar vervolgens een formule op los te laten. Ook viel het mij op dat ik ’s avonds of ’s nachts nog weleens in de bus of auto zit volgens de Lifelog-app. Neem maar van mij aan, dat dit zeker niet zo vaak is als de Lifelog-app beweert. Gelukkig zijn de fouten die de app maakt inmiddels zeer beperkt en werkt het stiekem al best wel goed.

In de afgelopen weken heb ik twee of drie keer een update kunnen installeren, wat ook een beetje laat zien dat de ontwikkelingen bij Sony niet stil staan en de software nog steeds wordt verbeterd. Wel denk ik dat het handig is als Sony in de toekomst gebruik gaat maken van Android Wear of in elk geval iets van een SDK aanbiedt zodat ook de apps van derden gebruik kunnen maken van de SmartBand. Wellicht kan Sony het zo inrichten dat bijvoorbeeld RunKeeper dan ook de hardloopgegevens weer terugkoppelt richting Lifelog.

Het ontwerp van de SmartBand is in mijn optiek een beetje te neutraal, maar met een leuk kleurtje kan dit al flink worden verbeterd. Ik ben ook benieuwd wat Sony nog meer voor ons in petto heeft op het gebied van wearables. Grootste minpunt aan deze wearable is voor mij de sluiting van de band, ik ben de SmartBand inmiddels drie keer verloren. Gelukkig heb ik dat steeds op tijd opgemerkt, maar de kans dat het een keer misgaat is redelijk groot.
9.0
  • Goedkope wearable;
  • Lifelog-app houdt echt je hele leven statistisch bij;
  • Werkt met alle Android 4.4-toestellen;
  • Makkelijk te koppelen via NFC;
  • Waterbestendig;
  • Sluiting van het bandje niet goed genoeg;
  • Externe ontwikkelaars kunnen niks met de SmartBand;