2min

Geluid, scherm & accuduur

Geluid


De Nokia Lumia 930 beschikt over één monospeaker aan de achterzijde van het toestel. Het volume dat deze speaker weet te produceren is ruim voldoende. Als het volume volledig openstaat vervormt de muziek ook niet en klinkt het ook niet schel. De speaker is in mijn optiek goed geconfigureerd, iets wat sommige fabrikanten nog weleens nalaten.

Voor een smartphone weet deze speaker voldoende lage tonen te produceren en weet het dit te doen zonder al te veel helderheid in de hoge tonen in te leveren. Ook is de speaker precies goed gepositioneerd, zodat als de speaker op zijn rug op tafel ligt het geluid niet wordt geblokkeerd.


Zoals eerder beschreven in deze review levert Microsoft geen headset met het toestel mee, om die reden heb ik dan ook geen headset kunnen testen.

Scherm


De Lumia 930 beschikt over een 5 inch-scherm met een resolutie van 1080 x 1920 pixels. Dat is 441 pixels per inch en daar valt helemaal niets op aan te merken. Dat zijn voldoende pixels om tot een heel scherp beeld te komen. Dat is ook gelukt, het AMOLED-scherm is werkelijk prachtig, de kleuren komen ook echt heel goed uit de verf op dit scherm, ook zijn de kijkhoeken goed en is de weerspiegeling in het scherm zeer beperkt.

Hoewel de bezels (de randen rond het scherm) niet extreem dun is, ben ik wel van mening dat Microsoft de ruimte boven en onder het scherm redelijk beperkt heeft gehouden, waardoor het toestel toch niet al te groot wordt. Zo is het toestel kleiner dan de HTC One M8, Samsung Galaxy S5 en Sony Xperia Z1 en Z2. Dat kan toch gezien worden als een pluspunt.


Accuduur


Een zeer belangrijk onderdeel in elke review van een smartphone is de accuduur. In onze eigen videotest, waarbij een YouTube-video wordt gestreamd gedurende een lange periode en we uiteindelijk berekenen hoeveel energie een uur streamen kost, komen we uit op 13,6%. Dat is zeker niet de beste score, maar gezien het scherm, de chip en de grootte van de accu is dat een redelijk score. Je kan hiermee zeker de dag doorkomen op een volledige acculading.

Benchmark: 1 uur video streamen (verbruikte accucapaciteit)